התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
הבן שלי בן עשר החל להתלונן כבר לפני כשנתיים על כאב קל ברגל, בשוק השמאלית מעל עקב האכילס. זה אף פעם לא נבדק כי הכאב היה לעתים רחוקות ורק כאשר הוא היה קם מהמיטה בבוקר. שיערנו שהכאב נובע מחוסר מגנזיום או בגלל שהוא ספורטאי פעיל מאד.
אני חושבת שבשנה האחרונה בקושי שמעתי מתלונן על הכאב. בשבועיים האחרונים הכאב החמיר משמעותית ואף העיר אותו משינה בלילה. הכאב מגיע בעיקר בזמן שכיבה או שינה. במהלך היום הוא רץ, משתולל וקופצני ובקושי מתלונן על כאב.
רוצה לציין שהאזור נראה טיפה שונה ונפוח מהרגל השנייה, אבל כל הזמן הזה זה היה ככה. תמיד שיערתי שזה המבנה של הרגל שלו.
נעשה לו צילום רנטגן ואלו התוצאות שלו:
נעשה לו אולטראסאונד ואלו התוצאות שלו:
חלק מכלי דם פקוקים קרוב לודאי.
בדיקות דם כלליות תקינות.
למרות שנתנו לנו את האבחנה הזו של אנומליה וסקולרית אני לא מצליחה להתגבר על החששות שלי. בעיקר כי היה נראה לי שרופאת המשפחה שלנו לא ממש קנתה את זה ואני גם לא יודעת אם אבחנה כזו יכולה לגרום לכאב שיעיר אותו בלילה. (הוא לא משתגע מהכאב בלילה, הוא מבקש קרח וממשיך לישון)
השאלות שלי הם כאלה:
- האם ייתכן שבמשך שנתיים יכל להיות לו שם גידול ורק עכשיו הכאב החמיר? עד כמה ההתפתחות של הסרקומה איטית?
- בקריאה בד"ר גוגל מה שהכי מלחיץ אותי זה רבדומיוסרקומה, אם חלילה היה משהו בסוג זה זה משהו שלא נראה באולטראסאונד וברנטגן?
ממש אודה לתשובתך, אני נטולת שינה כבר כמה ימים ואכולת רגשי אשם שלא לקחתי אותו להיבדק כבר ממזמן
תודה,