התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
כימותרפיה באשפוז של שלושה ימים.
שאלות:
1. לפני הניתוח האחרון בעצם, חתמתי על טופס המאשר בדיקות מעבדה של יעילות סוגים שונים של טיפולים על הגידול, לא כדאי לחכות לתוצאות?
2. מצאתי מעט מקרים של ליפוסרקומה עם גרורות לעצמות, האם את מכירה מקרים כאלה? אם כן מהו פרוטוקול הטיפול המקובל?
3. איזה עוד טיפולים ניתן לשקול? (הרופא שלי יצא לחופש וביקש שאתחיל את הטיפול שבוע הבא, אני רוצה לשקול את האפשרויות שלפניי לפני שאני עושה החלטה)
יש לי המון שאלות אליך
אבחון: mixoid & round cell liposarcoma
עם גרורות לשתי הריאות ולאחרונה לעצם הפימור
בת 29, ניתוח להסרת גידול ראשוני מהירך בגודל 22 ס״מ במאי 2011 ולאחריו הקרנות
ספטמבר 2011 נמצאו גרורות בריאות טופל באדריאמצין בשילוב פליפוספמיד-טריס (מחקר) נראה שיפור מועט רק בשילוב תזונה נוגדת סרטן כשהופסקה הדיאטה לדרישת הרופאים הגרורות חזרו לגדול. מיד לאחר הכימו הגרורות הכפילו עצמן ובוצע טורוקטמיה בשתי הריאות בהפרש של חודש בין אחת לשניה (מאי, יוני 2012)
כעת בעקבות ניתוח בעצם הפימור שבו הוצאה גרורה באורך כ8.5 ס״מ הרופאים ממליצים על כימותרפיה של אדריאמצין בשילוב עם איפספמיד
האם המחקר החדש המשלב דוקסירובצין עם פוליפספמיד-טריס מראה תוצאות חיוביות לחולי ליפוסרקומה גרורתית?
האם יש סיכוי כלשהו לנצח גרורות של מיקסויד ותאים עגולים של ליפוסרקומה בריאות (מתקדם מהר מאוד מאוד)?
במהלך בדיקת הCT האחרונה התפתחה רגישות ליוד, במקרה כזה איזה בדיקה נעשית והאם באותה תכיפות?
* כמה זמן הוא קורס?
*איזה סוגים של כימותרפיה ידועים כיעילים במלחמה נגד ליפוסרקומה מיקסואידית המכילה תאים עגולים גרורתית?
האם 3 גרורות בריאות בקוטר של 12.8 מ"מ ו2 בקוטר של 8 מ"מ תוך 4 חודשים בין הבדיקות שבמהלכן נעשו הקרנות על הרגל נחשב מהר? גרורות בגודל זה נחשבות כגדולות בריאות?
קיבלתי עכשיו את התוצאות ct והייתי אצל הרופאת משפחה שלי, ככל הנראה יש לי 3 גרורות בריאת הימנית rul + rll בשתי האונות.
מה אני עושה עכשיו?
לא אני ולא הקופח לא מצליחים להשיג את הרופא שלי...
מה לעשות?!
שלום לך ד"ר כץ,
עברתי ניתוח כריתה נרחבת במהלכו הוצא גידול מסוג מיקסויד וראונד סל ליפוסרקומה בגודל 21*16*13 ס"מ מהירך, הניתוח היה בסוף מאי ומאז עברתי הקרנות. הפר' שבישר לי שיש לי סרטן אמר לי שיש לי כ- 70-60 אחוזי סיכוי שאני לא אשרוד את השנה.
איך מתנהג היי גרייד ליפוסרקומה? למה אני עלולה לצפות? הרופאים שלי לא נותנים לי די אינפורמציה ואני נעזרת במאמרים של מומחים מאר"ב ולוקחת הכל בערבון מוגבל. כל כמה זמן לפי הפרוטוקול אני צריכה לעשות בדיקה ומה זה פט סקאן?
הייתי אצל ד"ר קולנדר ואחרי הביופסיה נקבעה לי פגישה עם פר' מלר שאמר שהגידול גדול מאוד ודורג בדרגת ממאירות גבוהה לא קיבלתי דירוג ולא את תוצאות הביופסיה, סרקומה מסוג mix lyposarcoma גם קולנדר וגם מלר דיברו איתנו על סבירות גבוהה שנצטרך טיפולים (כימי והקרנות) לפני ניתוח ונשלחנו לפגישה נוספת על מנת לקבוע איזה טיפולים ומתי. ביום שני נפגשנו עם פר' מרימסקי בנוכחות פר' נוסף מהמחלקה האורטו-אונקולוגית שקבעו כי הגידול לא גדול מדי (19*12*7.5) וניתן להסירו בניתוח ולאחריו הקרנות ללא כימותרפיה. כששאלתי למה הם מורידים את הכימי בדרגת ממאירות גבוהה ענו כי יש חוסר ודאות לגבי היעילות של הכימותרפיה בסרקומה.
*האם יש היום מחקרים קליניים לחולי סרקומה שניתן להשתתף בהם?
*איך נלחמים בגרורות כשכימותרפיה יורדת מהשולחן?
שלום לכולם שמי שושה בת 26גילו אצלי גידול בירך 19*12*7.5 והכל קורה כ"כ מהר...אני פוחדת, יש לי תור לביופסיה בשבוע הבא והרופא שלי לא מוכן לדבר איתי על אופציות ההמשך עד שנקבל תוצאות מהביופסיה.הוא כן אמר שיש 70% סיכוי שזה גידול סרטני ו 30% סיכוי שלא ישלח גרורות.מה נסגר?! עם מי אני מדברת... יש לי ילד בן שנתיים וחצי ותינוקת בת 5 חודשים אני רוצה לדעת אם כדאי לי לדאוג להם לסידור (ניתוח, זמן החלמה, טיפולים וכו')אני גם רוצה לחזק את הגוף-נפש לפני תהליך כזה או אחר ואני לא יודעת מי שרלטן ומי אמיתי... יש כיסוי לרופואה משלימה כטיפול בצד הטיפול הקונוונציונאלי ואם כן אז איך ואיפה?תודה