התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום ד"ר,
קראתי על קרינת פרוטונים ממוקדת הניתנת למשך תקופה של כמה ימים / שבועות. הבנתי שאין בארץ מרכזי קרינה כאלה.
האם במצב של סרקומה גרורתית (חזה ובטן) טיפול קרינתי מסוג זה יכול לעזור ? מדוע רופאים לא מציעים אותו וצריך להגיע לזה מפה לאוזן ? בנוסף, אם תוכלי לסביר אתההבדלבין סוגי הקרינה השונים והאם הם מתאימים לליפוסרקומה.
תודה רבה,
ושנה טובה לך ולבני משפחתך
ד"ר שלום,
האם התרופה אירבולין היא תרופה ביולוגית וכיצד היא מסייעת בטיפול גרורתי של סרקומה ? מה יעילותה ?
תודה!
בהמשך לשאלותי אני רצה לציין שמקור הגידול אינו ידוע אם זה שומן כלי דם וכו.
בנוסף הוא קיבל אדריאמיצין ואייפוספמיד שלא הקטינו מ"מ מהגידול.
מחכה לתשובתך.
שלום רב,
אבי בן 79 חלה בסרקומה בחזה, גידול כעשרה ס"מ. הוא קיבל ארבעה טיפולים כימיים חזקים אך ללא שינוי. הוא עבר ניתוח לכריתת הגידול, עשה סי.טי והכל היה נקי. הרפואה אמרה שהוא בריא.
סיטי שני אחרי שלושה חודשים עם חומר ניגוד לא הראה סימני מחלה.
סיטי שלישי אחרי שלושה חודשים נוספים ללא חומר ניגוד הראה 2 גרורות בחזה אחת קרובה לבית השחי, השניה קרובה לגב (שתיהן באיזור הגידול שהוצא) ועוד אחת קטנה בבטן.
מתעוררות שאלות כמו מדוע לא קיבל הקרנות אחרי הניתוח ? כיצד תוך שלושה חודשים מופיעות גרורות משמעותיות שלא הראו סימנים בסי טי קודם ? ודווקא בסיטי ללא חומר ניגוד ראו אותן ?
הרופאה אמרה שיקבל טיפול כימי כדי למנוע מהגרורות לגדול. חומר שונה שלא צריך להתשאפז בשביל לקבל אותו. שלושה ימים מקבלים טיפול וחוזרים הביתה.
שאלותיי:
1. האם לא כדאי קודם להוציא את הגרורות בחזה בניתוח, אולי הגידול לא הוצא במלואו ואולי חלק התפורר...
2. עד כמה הטיפול הכימי יעיל הרי החומר החזק שקיבל לפני הניתוח לא הזיז לגידול ?
3. מה לגבי כל הטיפולים הנוספים תרופה ביולוגית, הקפאה וכו
אני חוששת שהטיפול שהוא מקבל הוא לצאת ידי חובה ולא משהו עמוק מחשבה. ניתן ונראה...
אנא עשי לי סדר בדברים. אולי אני טועה אבל בכל זאת גרורות שמופיעות תוך שלושה חודשים מסיטי קודם מעיד על ממאירות סופנית ? איך אוכל לעזור לאבי ?