התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ד"ר כץ
הליפומה לא גדלה בחודשים האחרונים.
הנתונים שכתבתי הנם שהיא גדלה בין השנים 2013 ל 2019 שזה שש שנים( הצלחתי לבלבל )
האם ליפומה יכולה להפוך לגוש סרטני מכל סוג שהוא?
כי היא הוגדרה כליפומה גם לפני שש שנים וגם בפעמיים בחודשיים האחרונים?
ד"ר שלום
בן 53 לפני כשש, שנים הופיע לי גוש בברך האחורית ומתחת לבית השחי - ניגשתי ל א. ס אני אתייחס רק לברך האחריות ברשותך.
ברקמת השומן הודגם גוש סולידי 1.8*3 ס"מ עם גבולות סדירים ללא זרימה בתוכו קרוב לוודאי ליפומה רקמות רכות שמורות 2013
2019 לפני חודש החלטתי שאני רוצה להסיר אותה כי אני עושה ספורט וכל הזמן שואלים הכיררוג הפנה שוב לאולטרא סאונד
להלן התשובה שוק פרוקסימלי אחורי מדיאלי
במקום ממצא נמוש בתוך שכבת שומן תת עורי בעומק 0.2 הודגם מבנה הטרוגני 3.2*0.8*4.0 בחלקו לא מוגדר היטב ללא זרימת דם בתוכו בהפעל דופלר צבע ללא עדות ודאית לקשר עם רקמות עמוקות יותר( לצורך שלילת המשכיות של הממצא ברקמות עמוקות יותר יש לשקול ברור הדמייתי נוסף MRI) יתכן ליפומה.
ניגשתי וביצעתי א. ס נוסף אצל מישהו אחר
אז ככה מעל הנפיחות של הליפומה יש סרח עור שהראשון לא ראה אותו כי שכבתי על הגב וגם אני לא ייחסתי חשיבות פעם הייתי משחק איתו כי חשבתי לתלןש אותו
האולטרא סאונד השני שראה את זה אמר לי שסרח העור שולח שלוחה דקה ואז היא מגרה את הליפומה בדיוק היכן שהיא לא מוגדרת כי שאר הליפומה מוגדרת וזה מה שיוצר את המצב שהראשון ראה אך לא היה לו ברור
ד"ר האם יש סיכוי שזה סרקומה או משהו סרטני?
יש לציין שהכירוג אמר לי שזה רך ונייד
והאם סרקומה ניתנת לאבחון מהיר ולאור כל הסיכום של הראשון
אודה לתשובתך( בכל מקרה אני מסיר אותה עוד חודש )