התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום ד"ר כץ
אולי לא הבהרתי עצמי כנדרש.
בניתוח שהוסר במרץ ונשלח למעבדה התברר כי הממצא הינו הסרקומה שציינתי
כתוצאה מכך ביצעו כל הבדיקות שציינתי כולל אולטראסאונד ומקרקים והכל נמצא תקין
על זאת התכנית הינה ביצוע הקרנות, לאחר מכן ניתוח נוסף ולאחר מכן בדיקות של MRI לגב וכן CT לחזה.
לאור הממצאים עפ"י הסדר שצויין לעיל, האם יש צורך בהקרנות בשלב זה טרם ביצוע הניתוח השני (אשר בראשון הוסר הגידול) , לאור ממצאי הניתוח והבדיקה הפתולוגית של הרקמות שהוסרו - (בניתוח השני), ניתן יהיה לבחון אם יש צורך בהקרנות.
יתר על כן אם הממצאים כיום תקינים ללא ממצאים פתולוגיים האם יש צורך בניתוח נוסף?
הגידול הוסר בניתוח בתחילת חודש מרץ בהרדמה מקומית.
כיום מוצע להקרין את המקום, אנא שימי לב למה שציינתי בשאלה הקודמת.
שלום ד"ר ד. כץ
אני צמחוני, לא מעשן, מתעמל מזה למעלה מ-30 שנה, התגלה גוש בגב אשר לפני כשלושה חודשים הוצא בהרדמה מקומית, והתברר כ-מיסופיברומה סרקומה.
בכל הבדיקות שנערכו החל מבדיקות דם+ct+mri+petct לא נמצא התפשטות או גרורות, כן המרקרים בבדיקות הדם תקינים.
הוצע לעבור סדרת הקרנות - 5400 ראד, טרם נקבעה הפרישה, לאחר מכן וטרם הניתוח בדיקה חוזרת של ct+mri.
מאחר וההקרנות עלולות לגרום לפגיעה ב- dna, השלכות שליליות על מערכת החיסון, פגיעה בכדויות הדם הלבנות והאדומות ועוד, אני מתלבט לגבי ביצוע ההקרנות, מאחר וגם לאחר ההקרנות וביצוע הניתוח, קיים קושי לאיחוי הרקמות גם אם מתבצעת תפירה.
מאחר ובעת הניתוח אני מבקש לנוכחות פתלוג לבדיקת הרקמות המוצאות, אשר יכול לאבחן תוך פרק זמן קצר אם אכן כמה להסיר מהאזור הנגוע, כן הרקמות יישלחו לבדיקת מעבדה נוספת.
מאחר ולאחר מכן עלי להיות תחת מעקב אזי אם בדיקת המעבדה תצביע כי האזור נוקה, והבדיקות שתהיינה יצביעו ללא הופעה של התפשטות, אזי מדוע עלי לעבור את תהליך ההקרנות?