התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אני בת 39, נשואה עם ילד בן 3.
בינואר לפני 2015 אובחנתי עם אדנוסרקומה ברחם:
adenosarcoma with heterogeneous stromal overgrowth
במרץ אותה שנה עברתי כריתת רחם מלאה בלפרוסקופיה, כולל שחלות.
השחלות נמצאו נקיות, אך בפתולוגיה של הרחם נמצא מוקד גידולי מיקרוסקופי בפרמטריום (מחוץ לרחם).
לאחר מכן עברתי ארבעה מחזורים של כימותרפיה מסוג API ולאחריה סדרת הקרנות לאזור וכן ברכותרפיה.
בחודשיים האחרונים התחילה להתפתח אצלי מיימת שהולכת וגוברת. המיימת לא ניתנת לניקוז, שכן חלל הבטן מלא בספטציות (מחיצות), שבהן כלוא הנוזל.
בנוסף, ערך המרקר CA-125 הלך ועלה עד שבבדיקה האחרונה הגיע ל 147.
בשתי דגימות של הנוזל, לא נמצאו תאים סרטניים.
עם זאת, לאור קצב ההתפתחות הגבוה של המיימת (שנראית היטב וגורמת לי סבל רב) וכן לאור מה שנראה כעיבוי של רקמות, הגיעו האונקולוגים למסקנה שהמחלה חזרה.
האונקולוגים ממליצים לי על טיפול כימותרפי ארוך טווח של Gemzar ו Taxotere.
שאלותיי:
1. האם ייתכן שבכל זאת מדובר באבחנה שגויה? אחרי הכל, אין ממצא פתולוגי. האם יש משהו אחר שיכול להסביר את המיימת (השפעה מאוחרת של הקרנות)?
2. בהנחה שהכימותרפיה האגרסיבית שעברתי לא מנעה את חזרת המחלה - האם יש טעם לדעתך בכימותרפיה נוספת, על כל השלכותיה?
3. האם יש טיפולים נוספים במסלול הקונבנציונלי, שיכולים להיות עדיפים על מה שהציעו לי?
4. האם ידוע לך על טיפולים מבטיחים, גם אם עדיין לא מוכחים, שאולי כדאי לנסות?
5. האם יש לך כל הערה, קצה חוט או המלצה שאת יכולה לחשוב עליה במצבי?
תודה מראש