התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב. לאמי התגלה בפט סיטי חשד לגידול ממאיר בכף היד. אולם בMRI בכף היד שנעשה בעקבות כך לא גילו דבר. הרופא המומחה פסק שהכל בסדר וקבע צילום פשוט בכף היד בעוד חצי שנה כביקורת. כשרציתי יותר הסברים, במפגש מולו, הוא ממש התרגז עליי, יצא מכליו לחלוטין והציע שאני זו שאטפל באמי. הפניתי אלייך כמה שאלות לפני חודשיים אולם הצעת לי לפנות לאונקולוג המטפל. הבעיה היא שלאונקולוג המטפל ברפואה הציבורית בישראל יש עשרות אנשים בתור ועצבים גדולים על מי ששואל שאלות. אז שאלתי היא פשוטה – האם ניתן לסמוך על MRI ולבטל את תוצאות הפט סיטי?
לאמי התגלה לאחרונה במסגרת בדיקת פט סיטי חשד לגידול ממאיר בכף היד (קליטת FDG במטקרפוס השלישי של היד, ללא ממצאים מורפולוגיים ברורים, כאשר לא זוהתה בבירור מלאות רקמתית או שינויים במבנה הגרמי של המטקרפוס והביטחון שמדובר בממצא בעל משמעות קלינית איננו גבוה, אולם ההצעה היא לשקול בירור קליני והדמייתי). ביד זו התגלה לאמי לפני שנים אחדות גידול שהלך ותפח עם הזמן, אמי הלכה מרופא לרופא וכולם אמרו לה שזה שום דבר, עד שאחד הרופאים הציע ביופסיה, ונתגלה אצלה הגידול באצבע כממאיר (מסוג ליומיוסרקומה) וכרתו לה שליש אצבע בניתוח קשה (אחרי שגם הביופסיה היתה בניתוח של הסרת הגידול אבל ההסרה התברר היתה חלקית). לפני שנה התגלה אצלה גידול ברחם, ולכן עברה כריתת רחם, אבל נאמר לנו שאין קשר בין השניים. עכשיו זהו הגידול השלישי בתוך שלוש שנים. אמי נשלחה להמשך בירור בסריקת MRI ואנו ממתינים לאישור וועדה רפואית לבדיקה זו. שאלותיי – א. האם ייתכן שהגידול באצבע שלח גרורה לכף היד לאחר שקט של שלוש שנים, באם אובחן בביופסיה המקורית (באצבע) לפני שלוש שנים גידול ממאיר מסוג א'? (הדרגה הנמוכה ביותר) ב. מה הפתרונות המוצעים חוץ מאשר הפתרון הטראגי של כריתת כל כף היד? אם אכן זהו גידול מסוג א' ואין כורתים אותו, האם יש סכנה לחזרה גידולית במקומות אחרים? (זה היה במקור באצבע והרופא אמר לנו בזמנו שלא ידוע בעבר על מקרים של התפשטות מהאצבע בדרגה 1, בוודאי כאשר מבצעים את כריתתה) ד. ראיתי בניסוח של הפט סיטי הנוכחי נקיטת משנה זהירות – השאלה היא האם זהו נוסח זהיר בגלל פורמאליות/ ראשוניות הגידול או שזה אומר שייתכן שהפט סיטי קלט גידול שפיר? האם הפט סיטי קולט רק גידולים ממאירים או גם בעיות אחרות שבגללן החומר הניגודי נקלט? ג. לפי בירורים שערכתי באינטרנט, מדובר בסרטן נדיר שבנדיר, אולי אמי היא אפילו האדם היחיד בארץ שנתגלה אצלו פעמיים ברציפות בתוך שלוש שנים גידול ממאיר באצבעות כף היד ובכף היד מסוג סרקומה. מעטים הם הרופאים בארץ שמטפלים בסרקומה, רובם עוסקים עם הרקמות הגדולות בגוף ולא בכף היד עצמה. לאור הנדירות היתירה של סרקומה באצבעות, האם ייתכן שהחשד לגידול הנוכחי אינו מסוג סרקומה אלא מסוג אחר?
תודה למענה. אני יודעת ששאלתי הרבה, אבל לאור העובדה שמדובר בגידול ממאיר, ויש סכנה לנכות בשל כריתת יד, אני מודאגת מאוד, ואמי – מאז הידיעה הקשה – מוטרדת ומצויה בדאגות קשות מנשוא.