התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אכן כן, סרקומה סינוביאלית (לא טיפוסית במיוחד).
לגבי השיער-הרגעת אותי.
לגבי הגוש, זה משהו שהתפתח אחרי הניתוח.
הגוש ניכרת במלואו, אבל לא הייתה אפשרות לקחת שוליים ולכן השלימו את זה עם ההקרנות.
אחרי הניתוח, היה לי נורא קשה לבלוע אוכל, הרגשתי שנוצר שם חלל כלשהו, וכל ביס פשוט נתקע ולא רוצה לרדת.
ובאמת אחרי כל ההקרנות הרבה יותר קל לבלוע אוכל. אז אני מאמינה שהחלל הזה נסתם במשהו (של ה20 מ"מ, או משהו אחר).
יכול להיות?
שלום ד"ר כץ.
אני בת 25, בחצי שנה האחרונה אני נלחמת במחלה.הכל התחיל מגידול שצמח משום מקום בצוואר והגיע למימדים של 5 ס"מ.עברתי כריתה, 35 הקרנות ו-7 כימותרפיות של ציספלטין.כרגע אני במנוחה של חודש מההקרנות וממשיכה טיפול כימי (אדריאמצין).
שאלה 1:עברתי בשבוע האחרון בדיקת CT צוואר חזה ובטן.הכל יצא תקין למעט ההתייחסות לצוואר: "בסריקה הצווארית: מואדרת בחומר ניגודי, הודגמה בקידמת רצפת הפה משמאל, קוטרה המירבי כ20 מ"מ, מראה בסיס רחב בלסת התחתונה משמאל, אין חסר גרמי. שאר מדורי הצוואר מבנה תקין".
בעברית פשוטה, מה הכוונה?
שאלה 2:כתוצאה מההקרנות, נשר לי חלק מסויים מהשיער, זה נכון שזה לצמיתות? (ככה או ככה השיער ירד עם האדריאמצין אבל רק לצורך יישור קו).שבוע טוב, רונה.