דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
תודה רבה על התשובה המפורטת :-). הייתי ביעוץ גנטי שבעקבותיו נישלחה אימי לבדיקת נשאות מאחר והיא ממוצא ספרדי (יוון וטורקיה) ולפני 20 שנה עברה בדיקת נשאות אבל למוטציות שאופייניות לאשכנזים (זה מה שהיה ידוע אז) ולכן כמובן שהתוצאה היתה שלילית....
אני כמובן אעבור בדיקת נשאות אם היא תימצא נשאית וזה עבורי ועבור ילדי. אבל לתחושתי יש לגבי "מסלול" נוסף לגבי חישוב הסיכונים שלי לחלות (בלי קשר לבדיקה הגנטית או אם לא אמצא נשאית) וזה קשור להיסטוריה המשפחתית שלי (6 נשים מצד אימי ואחיה של אימי מסרטן הלבלב). מאחר ומדובר במחלה שסיכויי הגילוי המוקדמים שלה הם נמוכים אם בכלל, האם היסטוריה משפחתית כזו אינה מעידה בסיכוי גבוה שיש "משהו" שמסתובב במישפחתי ושאולי עדיין לא גילו אותו, אבל כדאי לעבור בשל כך כריתה מניעתית בכל מקרה של שחלות + חצוצרות?
שלום, אני בת 43, 3 ילדים מדהימים ו..היסטוריה של סרטן השחלות (6 נשים מהצד של אימי + סרטן הלבלב אצל אח של אימי). הבנתי שעליי לעבור כריתת שחלות וחצוצרות מניעתית. אני קצת אבודה מבחינת היכן מומלץ לעבור זאת ועל ידי מי (גניקולוג או גם אונקולוג)?
זאת ועוד, אחרי ניתוח שכזה, מה צריך לעשות על מנת להמשיך במעקב (פרט לבדיקות שד, ממוגרפיה, ביקור גניקולוג, pap וUS)? האם נוספות בדיקות סקר לאחר הניתוח? תודה רבה.