דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום,
אני בת 38, נשאית BRCA1, מתכננת עוד הריון לפני ניתוח לכריתת שחלות.
האם אוכל לבצע את הניתוח מעט אחרי הלידה, ולהניק לטווח ארוך אחר כך? כלומר, ההנקה לא נפגעת מכך שמסירים את השחלות?
אפשרות אחרת היא להניק כחצי שנה ורק אז לבצע את הניתוח, אבל אני מעדיפה, אם ניתן, להניק לטווח ארוך אם הדבר לא פוגע בסיכויים לגלות סרטן בשד בשלב מוקדם.
תודה.
אני בת 33, נשאית של הגן brca1.
יש לי שני ילדים קטנים, ומעוניינת בהריון נוסף בעתיד.
אני יודעת שכדאי לסיים את שלב הילודה כמה שיותר מוקדם, אבל הבן הקטן שלי עוד קטן ואני מעוניינת לחכות לפני הריון נוסף.
האם הריון בגיל 35 או 36 מסוכן עבורי? אני מעוניינת גם להניק סביב השנה, כך שהחזרה של הגוף למצב "נורמלי" נדחית עוד יותר.
האם מומלץ להיכנס להריון אחרון בגיל צעיר יותר?
תודה רבה
שלום, אני בת 32, נשאית BRCA1.
כרגע מניקה את בני השני בן 8 חודשים.
למיטב הבנתי, עליי לקבוע תור לממוגרפיה לאחר סיום ההנקה.
מעולם לא עשיתי את הבדיקה, כי גיליתי על הנשאות ממש בסמוך להריון השני.
אני קצת חוששת מהבדיקה, בעיקר מהקרינה המיותרת. שמעתי על בדיקת תרמוגרפיה, ואני תוהה אם יכולה להחליף את הממוגרפיה (אני יודעת שהיא אינה בסל, השיקול הוא לא כלכלי).
תודה!
כתבתי בעבר ואשמח לתשובה נוספת.
לאחר שאבי חלה בסרטן הערמונית ואחותו בסרטן השד, עשה בדיקה גנטית ובעקבותיו גם אחותי ואני, והתברר שגם שתינו נשאיות.
בנוסף למעקב שלנו, אנו דואגות לילדים שלנו. כמובן שהם קטנים עדיין ואין עוד מה לעשות, אך אני תוהה מה הסיכונים עבור הבנים? במידה ו(חלילה) יהיו נשאים גם הם, יצטרכו לעבוד בדיקות שד וערמונית? מאיזה גיל?
תודה מראש!
האם ניתן לבצע בדיקת ממוגרפיה בהריון?
הייתי אצל כירורגית שד השבוע. נושא הממוגרפיה כלל לא עלה בשיחה (מעולם גם לא עשיתי לפני כן). כשהגעתי הביתה גיליתי שהיא נתנה לי הפניה לממוגרפיה.
באופן אישי אני מתלבטת גם אם מותר לבצע, מחשש לסיכון העובר ע"י הקרינה. האם מומלץ בכל זאת בזמן הריון? יש ערך לממוגרפיה אחרי הלידה, בזמן הנקה?
שוב תודה רבה!
שלום רב,
אני בת 31, בהריון שני. נשאית brca1.
אני יודעת שלא ניתן לעשות MRI בזמן הריון והנקה. מצד שני הבנתי שהנקה ממושכת דווקא מורידה את הסיכוי לסרטן.
במידה ואני בוחרת להניק לאורך זמן ממושך (מעל שנה-שנה וחצי), האם אני חשופה לתקופה ארוכה מדי ללא MRI? האם אולטרסאונד ובדיקת כירורג מספיקים?
תודה מראש