דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום ד"ר
אשמח לתגובה לפנייתי.
תודה על המענה, כלומר אם מתברר שאמי ואני לא נשאיות זה אומר באופן אוטומטי שגם אבי ואחי לא נשאים ? עד כמה הבדיקה מדויקת ? אני מבינה שהבדיקה הזו בודקת שינויים גנטיים מולדים ,כלומר אין צורך לחזור אחריה אחת לכמה זמן ?
מה זה אומר שינויים נרכשים ? יש דרך לבדוק שינויים נרכשים ? "אין עדיין דרכים לנטרל שינויים גנטיים, אך יש דרכים להשפיע על התוצאות של קיום השינויים". מה הכוונה דרכים להשפיע ?
אני מבינה שהבדיקה בודקת רק 3 מוטציות עיקריות,יש אפשרות לבדוק את כל המוטציות שיכולות להוות סיכון לחלות בסוג הסרטן הספציפי הזה ? האם זה כלול בסל ?סליחה על ריבוי השאלות,אני פשוט מאוד מודאגת בגלל שבמשפחתנו הרבה מקרים של סרטן וחשוב לי להבין את הנושא. אנחנו ניגש לייעוץ גנטי.
תודה רבה
עוד שאלה קטנה, אבא שלי לא חלה במחלה אבל אמו ואחותו חלו בסרטן ונפטרו,לא זוכרת בדיוק איזה סוג, האם גם הוא צריך להיבדק לשלילת נשאות או רק אימי שחלתה בסרטן שחלות ?
שוב תודה
תודה לך על המענה,ברשותך יש לי עוד מספר שאלות :
1.אם אמי נשאית של הגן,מה הסיכויים שאני נשאית ושאני אעביר אותו לילדים שלי ? אם היא לא נשאית זה אומר בוודאות שאני לא נשאית ?
2.האם הגן יכול לעבור גם לגברים מאמא או מאבא ?
3.האם הגן יכול להתפתח עם הזמן בגוף האדם או שהוא מולד ? אם הוא קיים ניתן איכשהו לנטרל אותו ?
4.מה הבדיקות שצריכות לעבור נשאיות של הגן ואלה שהם לא נשאיות לגילוי מוקדם של המחלה ?
5.איך קורה שנשים שאין להן את הגן חולות במחלה ?
6.שאלה כללית, מה לגבי בדיקות גנטיות לסוגי סרטן אחרים, עוברים את הבדיקות רק אם מישהו במשפחה חלה או שניתן לבקש לעבור את הבדיקות לגילוי מוקדם של הגן בלי קשר לסיפור משפחתי ?
תודה רבה מראש ויום נעים