דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
קודם כל את צודקת אני מאד דואגת.
לצערי נדמה לי שלא הסברתי את עצמי נכון. הגנטיקאית הסבירה לי שגן BRCA בין הידע נמצא כי גורם, אומנם בשכיחות נמוכה, להתפתחות של סרטן הלבלב. באתר הזה ממש כתוב:
מרבית המקרים של סרטן הלבלב אינם תוצאה של פגם גנטי. עצם היותך חולה בסרטן הלבלב אינו מעלה את הסבירות כי אחד מבני משפחתך יחלה במחלה זו בעתיד. עם זאת, הסיכון לחלות בסרטן הלבלב רב יותר במשפחות הנושאות את הגנים BRCA1 או BRCA2 (הגנים הגורמים לסרטן השד), או במשפחות הסובלות ממחלת מעי בשם פוליפוזיס משפחתית (PAF).
ומאחר שסרטן הלבלב הופיע פעמים במשפחתי קיים חדש לקשר גנטי ובהתאם לקיום של הגן BRCA. הייתי שמחה מאד לגלות שאני טועה.
הגנטיקאית הסתכלה על העץ שהיה מורכב מגברים עד אליי (מבחינת האופציה של העברת הגן ) ואמרה שלכן יש חשד.
אני אעשה את הבדיקה כרגע במסגרת קופת החולים שלי.
אני אשמח לקבל מענה לשאלות, התכוונת שאפנה אליך במייל?
תודה
שלום רב
אני בת 30, בריאה, ללא לידות, נוטלת גלולות כבר 8 שנים ברצף.
אבא שלי חלה בסרטן הלבלב וכך גם בן דודו, ולסבא שלי מצד אבא היה סרטן במוח. אבא שלי ובן דודו קרובי משפחה דרך האב. מעץ גנטי שערכו לי (הלכתי לגנטיקאית על מנת לקבל הפניה לבדיקות הריון) עלה כי לא היתה עד אליי אשה במשפחה אשר יכלה לרשת את הגן BRCA. ממה שאני מבינה זה מכניס אותי לסיכון גבוה ביותר.
עד היום כל פעם שפניתי לרופא נשים/כירורג שד אמרו לי שאני לא בסיכון כי לא היתה היסטוריה של סרטן שד. ועל כן המשכתי עם גלולות
אני רוצה לדעת האם יש מכון/ייעוץ מועדף לביצוע הבדיקה והאם כדאי לי לעבור קופת חולים לפני שאבצע את הבדיקה. הבנתי שבכללית יש כיסוי יותר טוב? אני במאוחדת