דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום רב,
אני בת 29 , נשאית ברכה 1, מוטציה 185delAG. לומדת בחו"ל מזה שנה. הייתי במעקב במרפאת נשאיות בארץ:ממוגרפיה ואולטרא סאונד שד וכעבור חצי שנה אם. אר. איי פלוס בדיקת שחלות. הכל היה תקין. אימי נשאית גם ,חלתה בסרטן השד בגיל 49(ER+PR). בריאה היום. אין פה מרפאת נשאיות או מודעות לנושא ואין באפשרותי לבוא בקרוב לארץ. מה הן המלצותייך? האם חייבת ממוגרפיה פעם בשנה?אולטרא סאונד? אם אר איי?
תודה רבה
שלום ד"ר
תודה על תשובתך. כך כתבת. תוכלי לציין באלו תרופות מדובר? אני חייבת לציין שאני מטופלת כבר שנים ובמעקבים של נשאיות ולראשונה שומעת זאת. תודה רבה
שלום רב.
אני נשאית של ברכה 1.
אחרי שנתיים וחצי של טמוקסיפן נתבקשתי לעבור לחמש שנים לטרוזול.
בת 56 כיום, אחרי כימו ומסטקטומי בשניהם.
ברצוני לדעת בבקשה :
1.האם זה הפרוטוקול המקובל היום?
2. מדוע יש שלקחו טמוקסיפן חמש שנים?
3.מה צפוי לי בתום החמש שנים של הלטרוזול?
4.האם ממשיכים לקחת משהו אחר?
5.ואם לא-מדוע מפסיקים? הבנתי שגידולים הורמונליים נוטים לחזור אחרי הרבה שנים- מה יגן עלי מפני זה?
קופת החולים ומספר אונקולוגים טענו שאין טעם לעשות אונקוטייפ ויש לעבור כימותרפיה בשל סוג ומצב הגידול:
שלב A ןן
T2NOMO
2.5 ס"מ
רצפטורים חיוביים
בלוטות נקיות
2her שלילי
67KI מעל 50 אחוז (אשמח להסבר כי הבנתי שפה נפלה ההכרעה)
סיימתי AC וטקסול ללא הקרנות הוצאתי שחלות .
האם הטיפול בנשאיות שונה מבלא נשאיות?
האם נכון שלאחרונה פורסמו מחקרים המעידים שאין צורך להמשיך לקחת מעכבי ארומטאז במשך שנים רבות? האם זה חל על נשאיות? תודה רבה
אני נשאית ברכה 1. חליתי בסרטן השד לפני 6 שנים. עברתי למפקטומי,כימותרפיה, הסרת שחלות, הסרת שדיים ושיחזור עם סיליקון. לא עברתי הקרנות. לקחתי שנתיים וחצי טמוקסיפן ועכשיו אנסטרזול.
הייתי במעקב במכון מירב בשיבא. קופ"ח מכבי הפסיקה את ההתקשרות עימם על כן עברתי לשערי צדק. בשיבא נשאיות נבדקות באולטרא סאונד וחצי שנה אחרי באם.אר.איי וכך הלאה.
בשערי צדק הופתעתי לשמוע שנשאיות שעברו הסרה נבדקות אך ורק באולטרא סאונד פעם בשנה.
אשמח לשמוע מה הסיבות להבדלים הללו? מה דעתכן? ומה עליי לעשות? אני מאוד לא רגועה ללא בדיקת אם אר איי פעם בשנה תודה רבה
אשמח אם תבהירי לי נושא זה:
אני חליתי בסרטן השד. נשאית של ברכה1.
לאחר מכן עברתי הסרת שחלות ושדיים.
למרות כל זאת אני במעקב במרפאת נשאיות ועוברת את אותה שיגרת בדיקות כמו נשאיות שלא עברו הסרת שחלות ושדיים.
הניתוחים שעברתי הוגדרו כמפחיתי סיכון.
אני אסירת תודה על הבדיקות אך לא מבינה מדוע אם הופחת הסיכון אני נבדקת כאחרות שלא נותחו?
התחושה האישית היא קשה-אני עדיין ברמת סיכון גבוהה
תודה רבה ניני