דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום,
בת 40, לפני כ20 שנה נמצאתי נשאית BRCA2.
אימי ודודתי חלו בסרטן שד בגיל מאוחר יחסית- מעל 60, ואין שום עדות משפחתית לסרטן שחלה.
היום כשאני ניצבת מול הדילמה של הסרת שחלות, הייתי רוצה לדעת חד משמעית: האם יש סיכוי של טעות בבדיקה הגנטית ואולי איני נשאית כלל? אני בטוחה שהיום לאחר 20 שנה הבדיקות הגנטיות הן הרבה יותר אמינות,משוכללות ומפורטות כך שאולי אם אבצע היום את הבדיקה יימצא אולי שאיני זקוקה כלל לניתוח!
אני מוכנה לשלם מכיסי כל סכום שיכול לחסוך ממני את הניתוח המפחיד הזה, ולכן בשורה התחתונה אני שואלת האם כדאי לבצע בדיקה חוזרת כלשהי שעשויה לשנות את התמונה.
תודה רבה על הסבלנות!!
במידה ואני מעוניינת בשל מערך שלם של שיקולים, לבצע כעת בגיל 40 כריתת חצוצרות בלבד, ובעוד מספר שנים בודדות, בהתאם לנתוני המחקרים העדכניים שיהיו, לשקול להסיר גם שחלות. אני נשאית סוג 2.
כיצד ניתן לקבל אישור רפואי לבצע הסרת חצוצרות בלבד? האם יש פרופסור ספציפי שמתמחה בכך, והאם קופת החולים תאשר לי את הסרת החצוצרות בלבד??
תודה!!
שלום.
אני נשאית BRCA2 בת 40. מאד לא מעוניינת לבצע כריתת שחלות כרגע מסיבות שונות. מעדיפה לחכות קצת לגיל 45
השאלה שלי- הבנתי ממאמרים שכריתת חצוצרות בלבד נותנת הגנה גבוהה מאד מפני סרטן שחלות, ושבעוד כמה שנים יש סיכוי שההמלצה לכריתת שחלות תצומצם לחצוצרות בלבד. האם ניתן לבצע בארץ כריתת חצוצרות בלבד בתור שלב ראשון ורק לאחר כמה שנים, אם יידרש-לבצע כריתת שחלות? (אני מוכנה לשאת בהוצאה הכספית הנוספת)
לחילופין- נטילת גלולות נגד הריון הבנתי שגם הן מהוות הגנה בפני סרטן שחלות.
האם נקיטת אחד מצעדים אלו או שניהם יחד יכולים להוות תחליף זמני עבורי לכריתה מלאה ולאפשר דחיית ניתוח ההסרה?