דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום, אני נשאית BRCA2, כ-3 שנים אחרי ניתוח כריתת שחלות מניעתי. מקבלת טיפול הורמונלי, אסטרוגן (אסטרופם 2 מ״ג ליום), ופרוגסטרון אוטרוגוסטן 70 מ״ג ליום). נמצאת בממעקב שגרתי אחת ל-6 חודשים הכולל בדיקת מרקרים בדם, US וגינלי, (ולסרטן שד MRI ולחילופין ממוגרפיה וUS שד).
בעבר, בערך לפני 10 חודשים, היו לי מספר מקרים של דימומים קלים מהנרתיק. בבדיקה אצל גניקולוגית לא נמצאו ממצאים חשודים, נלקחה ביופסיה וPAP ולא נמצאו ממצאים חריגים.
שלשום החל דימום שהלך והתגבר וכעת דומה ממש לדימום וסת, כולל חוסר נוחות וכאבים קלים - ממש כמו אז, כשהיתה לי וסת...
אני נמצאת ברילוקיישן בחו״ל ואין לי פה עדיין גניקולוג/ית, לא היה צורך כי מגיעה בפעמיים בשנה לישראל למעקב שלי ורואה גניקולוגית. בפעם הבאה אגיע לישראל רק בסוף פברואר.
השאלה האם דימום כזה מחייב פניה דחופה לגניקולוג מקומי? מה זה יכול ללמד? האם על דלקת כלשהי? אין תסמינים נוספים, לא צריבה במתן שתן ולא כלום.
אציין שהדימום החל לאחר יומיים של וירוס כזה של בחילות חולשה וחום נמוך, שהסתובב בבי״ס של הילדים וילדים רבים וכמה אמהות שיווחו על חולי דומה כך שאני מניחה שזה גם מה שהיה לי (אולי אני טועה וזה קשור לדימום מהנרתיק איכשהו??).
תודה