דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום רב,
אני בת 41 (אמא ל-4), גיליתי ממש לאחרונה את עובדת היותי נשאית ל-BRCA2, זאת בעקבות אם שחלתה בסרטן שד בגיל 50 והחלימה, ונשאית אף היא של גן זה.
אני שומעת די באופן גורף כי קיימת המלצה לכריתת השחלות/חצוצרות, אך יחד עם זאת מבינה שזו לא ערובה למניעת המחלה ב- 100%. קיבלתי הפניה לביצוע בדיקת CA-125 ואולטרסאונד גניקולוגי, כמובן מעקב כירורג שד ו - MRI. השאלה שלי היא, במידה ובדיקות מעקב אלו יוצאות תקינות, עדיין ההמלצה היא לבצע כריתה מניעתית? מאד מוטרדת מההשלכות שלה, גם כך גילוי הנשאות השפיע מאד על מצב רוחי. את הילד הקטן אני עדיין מניקה...(כבר בן שנה ו-8 חודשים), האם אצטרך להפסיק ההנקה בשל הממצא הנ"ל? (זכור לי דווקא כי הנקה מסייעת בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן שד). סוגייה נוספת שמטרידה אותי, היא בעניין ילדיי. שני ילדיי הגדולים נוטלים הורמון גדילה מסוג גנוטרופין בשל קומה נמוכה. ידוע לי שעבור ילדים מתחת לגיל 18 לא מבצעים בדיקת נשאות לגן, אך חוששת שמא יש קשר (במידה וחס וחלילה אחד מהם נשא) להאצת גידולים סרטניים בקרב מי שמשתמש בהורמון גדילה. האם ניתן באופן חריג (דרך הקופה/או פרטי) לבצע עבורם בדיקת נשאות לגן BRCA.
ושאלה אחרונה, מעבר לעניין הנוחות שהבדיקות מרוכזות ביום אחד, עדיף באמת לבצע המעקב עבורי במרפאות הייעודיות לכך, או כן לבחור/לברור לכל בדיקה רופא ספציפי?
תודה!!!