דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום רב,
להלן תשובת אמ אר איי שביצעתי לאחרונה. שאלתי היא האם לנוכח התוצאות הללו אני צריכה להסתפק במעקב שיגרתי של אולטראסאונד בעוד כחצי שנה או שרצוי לבדוק את הבלוטות המוגדלות שמוזכרות בפענוח הנ"ל?
סיבת ההפניה +B, בוצע כמעקב שנתי שגרתי. מסטקטומיה ושחזור באמצעות שתלים דו"צ ב- 2013\07. אימא וסבתא לאחר סרטן השד וסרטן השחלות (אימא ס. שד בגיל 47 וס. שחלות בגיל 53). MRI קודמים 2013\11 ו- 2012\09 (טרום ניתוח מסטקטומיה). 2015\01, לאחר מסטקטומיה.
2015\10 טרוקאט שפיר, "תגובתי", לצמד בלוטות לימפה משמאל רביע ע.ח. סמוך לשתל.
2016\01 -2015\12, ניקוזים חוזרים לשמאל בשל נוזל סביב שתל שמאל עם הזרקת אנטיביוטיקה לחלל זה. .2015\07 :BSO בוצעה סריקה של שני השדיים. טכניקה: 2T ,1T, בלי ועם ח.נ, בלי ועם דיכויי השומן, החסרות, שחזורים, MIP. לאחר מתן חומר ניגוד: נראו בלוטות לימפה אינטראממריות בולטות ובעלות קורטקס מעובה ברביעים עליון חיצוני ובבתי השחי דו"צ. ס"ה המראה הכללי דומה ל- MRI קודם מ: 2015\01, יחד עם זאת חלק מהבלוטות בולטות יותר עתה. לדוגמא ברביע עליון חיצוני משמאל, בסמוך לשתל, בגודל 1.2 ס"מ, pos.23.35, תואמת לבלוטה שדוגמה ב: 2015\10, והוכחה כתגובתית. בשני השדיים: לא הודגמו מוקדי האדרה חשודים (למעט בלוטות הלימפה האינטראממריות המוזכרות לעיל). שתלי סיליקון מאחורי שריר הפקטוראליס ללא עדות לקרע אינטרא או אקסטראקפסולארי. עדיין מעט נוזל סביב השתל בשד שמאל. לסיכום: מצב לאחר תהליך (כנראה דלקתי) רסנטי בשד שמאל. בלוטות בולטות בבתי השחי ואינטראממריות דו"צ. חלקן מעט בולטות יותר.
תודה מאד על ההתייחסות.
ביום ג' האחרון שאבו שוב נוזלים ולקחו שוב בדיקות לחיידקים ושלוש בדיקות לציטולוגיה.
חלק מהתוצאות הגיעו ונמצאו נויטרופילים ואריתרוציטים בכמות בינונית.
מה המשמעות שלהם בסרומה? על מה יכול להעיד?
שוב, מאד תודה!
בת 40 , 3 שנים לאחר כריתה ושחזור דו"צ מניעתיים בשל נשאות ולאחר הוצאת שחלות מניעתית.
ב- 16.12 התנפח השד ובהמלצת רופאת משפחה התחלתי טיפול באוגמנטין, ב- 24.12 שאבו 520 סמק של סרומה צלולה, והמשכתי אנטיביוטיקה, ב- 31.12 שאבו עוד 420 סמ"ק ואושפזתי למשך שבועיים. בדקו חיידקים, זיהומים, סרטן השד ו alcl הכל יצא שלילי. הייתי עם נקז שניקז בין 50-60 סמק ליממה.
כעבור שבועיים ב- 14.1 שוחררתי עם הוראה לאיבופן לשבוע ימים. היום ה- 18.1 השד שוב התנפח ( אך לא באופן משמעותי כמו לפני האישפוז) ובימים האחרונים מרגישה גם נפיחות בבטן העליונה והתחתונה ( במראה של הריון בחודשים הראשונים) וקשה לי לנשום ( אולי הקושי בנשימה על רקע רגשי..).
שאלותי:
1. האם ייתכן מצב שהנוזלים ירדו לבטן?
2. באישפוז הרופא הציע להזריק לשד דוקסילין במטרה להשתמש בתופעת לוואי של הדוקסילין וליצור הדבקה של הרקמות שתמנע את הצטברות הנוזלים. מאחר ואף פעם לא ניסו זאת חששתי מהטיפול ולא הסכמתי. מחר אני שוב הולכת לשאיבה ויש לי אפשרות לנסות את הטיפול עם הדוקסילין האם יש בכך איזה שהן סכנות?
3. מה עוד אפשר לעשות במצב של סרומה חוזרת שלא עוברת..?
סליחה מראש על המלל הרב ותודה חמה על ההתייחסות.
הייתי אצל הכירורגית שד שאכן אבחנה דלקת בשד. נתנה לי אנטיביוטיקה אוגמנטין וזימנה לבקורת לאחר כמה ימים. כשהגעתי לבקורת השד המשיך לגדול ועברתי ניקוז. בניקוז יצאה כמות של 520 סמק. והרופאה הנחתה אותי להמשיך את האנטיביןטיקה ואמרה שמאד חשוב בעיקר בגלל שאני עם שתלים בשד ( לפני 3 שנים עברתי כריתה ושחזור דו"צ מניעתיים). היום אני 5 ימים אחרי הניקוז, כבר שבועיים עם אוגמנטין והשד שוב התנפח. שאלותיי: 1. האם ייתכן שיש טעות באבחנה וזו לא דלקת?
2. האם אופייני שדלקת לא מגיבה לאנטיביוטיקה? 3. האם יש סכנה לשתל? 4. מה אני צריכה לעשות?
אני בת 40 נשאית braca1 לאחר כריתה ושחזור דו צדדי וכריתת שחלות וחצוצרות מניעתיים.
לפני כחודשיים התגלה גוש בזנב שד שמאל-
באולטראסאונד הבלוטות נראו " במראה חולה"
בביופסיהשנעשתה באותו יום ניתנה תשובה שסבירות גבוהה שהבלוטות כך בשל תגובתיות לקעקוע עטרה שעשיתי כחודש לפני. כמו כן שלא היה מספיק חומר לבדיקה. הרופא אמר שזה תקין ושמאחר והוא עשה את הביופסיה הוא יודע שהיה מספיק חומר ואמר לי לבוא בעוד כ 6 שבועות לאולטרטסאונד חוזר.
באולטראסאונד החוזר נראה שהבלוטות נשארו כמו שהן. לא נעלמו ולא גדלו. וקיבלתי הנחייה שזה תקין ושאגיע במועד התור הרגיל שלי למעקב ( בפברואר).
כמה ימים לאחר האולטראסאונד מעקב יצאו לי שני פצעים על העטרה שהפרישו הרבה מוגלה. לאחר יציאת המוגלה האודם שהיה מסביב פחת.
יש לציין שלאורך כל התקופה הזו יש לי כאבים שבאים והולכים בשד או בבית השחי. כאב מסוג של דקירות או צריבה.
ביומיים האחרונים שמתי לב שהשד כולו התנפח וגדל ומרגיש לי יותר כבד, ללא אודם או שינוי אחר בעור.
שאלותיי: 1. האם הפצעים שהיו יכולים להתאים לממצא של הביופסיה ( שהבלוטות תגובתיות לקעקוע עטרה שעשיתי?)
2. האם הכאב והנפיחות יכולים להעיד על קיומו של סרטן- למרות שהביופסיה מלפני חודש וחצי יצאה תקינה?
לפני כחודש התגלה גוש בזמב שד שמאל- באולטראסאונד הבלוטות נראו " במראה חולה" , בביופסיה ניתנה תשובה שסבירות גבוהה שהבלוטות כך בשל תגובתיות לקעקוע עטרה שעשיתי כחודש לפני. כמו כן שלא היה מספיק חומר לבדיקה הרופא אמר שזה תקין ושמאחר והוא עשה את הביופסיה הוא יודע שהיה מספיק חומר ואמר ןלבוא בעוד כ 6 שבועות לאולטרטסאונד חוזר.
עכשיו אני כשבועיים לאחר הביופסיה ובימים האחרונים החלו כאבים בשד שמאל שבאים לפרקים קצרים במהלך היום כמו כן כאב במגע באזור בפטמה ונראה שיש שינוי במראה של האזור- נפיחות קלה.
שאלותיי:
1. מה מידת המיהמנות של בדיקת ביופסיה?
2. על מה הכאב והנפיחות יכולים להעיד?
3. האם ייתכן שפיפסו סרטן בביופסיה?
אני בת 40 נשאית brca 1 ובשנתיים האחרונות עברתי כריתה ושחזור דו צדדי של השדיים והוצאתי את החצוצרות והשחלות. לא חליתי אף פעם משמע שהניתוחים היו מניעתיים.
לפני כחודש עברתי שחזור עטרה על ידי קעקוע. הגבתי לא טוב אזור השדיים ומסביב גירד מאד והופיעה פריחה . כל זה נמשך כשבוע.
השבוע גיליתי גוש רגיש בזנב שד שמאל ואתמול הלכתי לכירורגית במרכז מירב שם אני מטופלת . לאחר בדיקה של הכירורגית היא הפנתה אותי לאולטראסאונד במקום ובאולטרסאונד על כי הגוש חשוד לממאירות ויש עוד כמה בלוטות מוגדלות שנראות לא טוב. הרופא המליץ על אולטראסאונד באותו יום וכך היה.
כמו כן אמר שייתכן שהבלוטות נראות כך בגלל תופעת לוואי של הקעקוע.
יש לציין שלפני חודשיים בדיוק עשיתי אולטראסאונד שיגרתי שיצא תקין.
1. האם קרה למישהי פעם שתופעת לוואי מקעקוע עטרה יצר מצב כזה?
2. האם קרה למישהי שחודשיים אחרי שנבדקה גילו גידול סרטני?