דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
שלום רב,
אני בת 34. נשאית brca 2. לאחרונה התחלתי לחשוב על ניתוח כריתת שד מניעתית. בחודש הבא אפגש עם פלסטיקאית שד. רציתי לשמוע חויות ועצות מנשאיות כמוני שלא חלו ועשו כריתת שד מניעתית. האם יש פורום או קבוצה כלשהי אליה ניתן להצטרף?
אני בת 34. עשיתי כריתה מניעתית של שחלות וחצוצרות לפני 3 חודשים. נשאית brca2. לאחר הניתוח הופיעו לי תופעות גיל המעבר (גלי חום, קשיים לישון, דיכאון, חוסר ריכוז ועוד). לקחתי אקטיבל שגרם לי לבחילות וכאבי ראש נוראיים. החלפתי לסיזוניק שגרם לי לכאבי שדיים חזקים, טישטוש ראייה ומאז שהתחלתי עם הסיזוניק עליתי 9 ק"ג (יש לציין שהפסקתי לעשן לפניי 3 חודשים). לפניי 3 ימים התחלתי לקחת אנג'ליק. האם זה נורמלי להחליף הורמונים? האם הגוף מגיע לאיזון ומתי? האם יש דרך לעצור את העלייה במשקל? יש לציין שבקופת החולים יש רק 3 רופאים המתמצאים בגיל המעבר והתור הבא שלי הוא בעוד חודש.
כבר מעל לחודש אני מרגישה חולשה, בחילות, עייפות, כאבי ראש שבאים והולכים-האם גם אילו חלק מתופעות הלוואי של חוסר איזון הורמונלי? הייתי אצל הרופא משפחה שלא מצא דבר.
שלום,
אני בת 34 פלוס.נשאית של BRCA 2. לסבתי ודודתי (מצד אבי)היה סרטן השד.דודתי בגיל 40 וסבתי בגיל 58. לא ידוע על סרטן השחלות במשפחה (הן נפטרו לפני 34 שנים). רופא הנשים שלי המליץ על הוצאת שחלות בגיל 35. בהתייעצות בחוות דעת שנייה המליץ רופא אחר על כריתה בגיל 39. יש לציין כי אין לי שום אמצעי מניעה אשר מתאים לי (מירנה עשה לי שינויים בשד, התקן רגיל עושה לי דימומים למשך כל החודש).לאחר שציינתי זאת בפני הרופא הוא אמר כי נקבע את הוצאת השחלות לעוד מספר חודשים. אני מבולבלת..באיזה גיל מומלץ להוציא? האם זה מוקדם מדיי? האם הוצאת השחלות פוגעת באופן משמעותי בבריאות?
תודה
במשפחתי מצד האב סרטן השד (לדודתי וסבתי בגיל צעיר). הופנתי לבדיקה גנטית ואני נשאית BRCA 2. אני בת 34 ובמעקב. מתי ההמלצה לעשות כריתת שחלות מניעתית? האם בגלל החשש שלי ניתן לעשות כריתה מניעתית בגיל זה? (אינני אביא עוד ילדים)
תודה ושבוע טוב,
מירב