מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום,
לפני 12 שנים איבחנו אצל אימא שלי סרטן הרחם, היא עברה בסרה של כל המערכת הנשית ולא קיבלה שום טיפול משלים.
לפני שנתיים אבחנו אצלה גידול שגרם לחסימת מעי הדק, היא נותחה בהצלחה והומלץ לה לעבור כימויתפיה (נאמר לה שהיא ממש לא חייבת זה רק על מנת לבטח. והיא קיבלה סדרה של 4 טיפולים במינון מנוך מאוד, ואחרי הטיפולים קבלה טיפול הורמונלי).
כשנה לאחר סויים הטיפולים הכימויתרפים היא שמה לב שיש לה הפרשות מהפופיק שהלכו והחמירו ובנוסף היו גם סממנים לפי בדיקות הדם לסרטן. היא נזרקה מרופא לרופא ואף אחד לא קישר את זה לסרטן, עד שהמצב ממש החמיר נהיה לה פצע סרטני בבטן התחתונה, אז היא עשתה PET סיטי והוחלט על כימויתרפיה.
במהלך הבדיקות לטיפולים ראו שיש לה מגלובין מאוד נמוך שכנראה נובע מדימום. היא התחילה לקבל עירוי דם באופן קבוע ובמשך 3 שבועות משכו אותה עם בדיקות שונות, כאשר כבר מהרגע הראשון אמרו שכנראה הדימום מהמעי הדק. המצב הלך והחמיר וכל פעם אמרו לנו שמסוכן לנתח. בסוף של דבר הגידול פרץ את העמי והיה צריך לעשות ניתוח חרום שעבר בהצלחה. במהלך הניתוח ניקו לה את מה שניתן היה לנקות מהגרורות והסירו חלק מהמעי הדק. הבעיה שנוצרה היא שבגלל פצע הסרטני (הסרטן נדבק לדפנות הבטן) לא ניתן היה לסגור את הבטן. באופן כללי היא התאוששה בצורה לא רעה מהניתוח המגלובין עלה ישר אחרי הניתוח.
כרגע מנסים לסגור לה את הבטן על ידי ואקום, הניתוח להסגר בצורה טובה מאוד ואילו הפצע הסרטני פחות טוב אבל גם. ההשארה של הרופאים היא לסגירה מלאה בין 3 - 6 חודשים.
האנקולוג המטפל טוען שלא ניתן לתת טיפול כימויתרפי על לסגירה מלאה.
אין לנו את הזמן לחכות לסגירה מלאה מכיוון שלפי הסיטי האחרון יש גרורות חדשות.
שאלתי היא האם באמת לא ניתן לקבל כימויתרפיה עם בטן פתוחה?
שאלה נוספת, קראתי שישנו טיפול בכימויתרפיה חמה שניתן במהלך ניתוח או ישר אחרי ניתוח ישירות לבטן והוא מאוד יעיל לסרטן גרורתי בבטן, האם זה יכול לעזור לאימא שלי?
תודה