מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
ובהחלט לא קשור לקרום הבתולין אלא מבושה. בימים האחרונים מרגישה עוד אחת או שתי בליטות קטנות חדשות בסמוך...
האם יכול להיות פוליפ? לפי רופא המשפחה שלי אם זה פוליפ חייבים להסיר אותו מחשש להתמרה. האם זה נכון?
תודה
בת 22, בתולה, וכבר חצי שנה שכל פעם אחרי אוננות יש דימום והפרשות דמיות מעטות יום אחרי. בפעם הראשונה שזה קרה יצא דם טרי ממש שכיסה את האצבעות.
זה לא מקרום הבתולין ואני במיליון אחוז לא פוצעת את עצמי במשהו, מה גם שהאוננות ממש לא חדשה לי וכבר שנים מגיל 13.
הלכתי להתייעץ עם רופאת נשים שאמרה לי שלמרות הדימום ובגלל שאני בתולה אין סיכוי שיש לי סרטן צוואר הרחם כי מקורו רק בווירוס הפפילומה שעובר ביחסי מין אבל זה ממש לא נכון שהסרטן נגרם רק מווירוס. גניקולוג אחר שהייתי אצלו לפניה אמר שבמקרה כזה בהחלט היה היה מבצע פאפ וניסה לשכנע אותי אך לא הסכמתי כי מעולם לא נבדקתי ובהחלט אין לי רצון לכך (לא יקרה).
ביום חמישי אוננתי שוב עם האצבעות בלבד בפנים ומאז עד עכשיו יש גירוי והפרשה דמית בניגוב שחלקה הקטן דם טרי וחלקה קרוש ובצבע חום כהה שאין לי מושג מאיפה הוא מגיע (אני מניחה שמבפנים ולא מהקרום כי אני לא פוצעת את עצמי וגם אם הוא נקרע למה הוא ממשיך לדמם כבר חצי שנה? במראה בכל מקרה לא רואים כל פצע חיצוני).
האם יש אפשרות שאבצע בעצמי את בדיקת הפאפ? אני יודעת מצויין איך עושים אותה,רק זקוקה לציוד (שאני יודעת שהוא חד''פ ולא יקר). במידה ואי אפשר לעבור בדיקה גופנית האם כדאי לבצע CT או MRI לצוואר? ממי מבקשים הפניה?
מודאגת