מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
האם הריון מביציות טריות - הכוונה לטיפול פוריות סטנדרטי עם הורמונים ללא לקיחת פאמרה?
בשל הDCIS LOW GRADE האונקולוגית לא מאשרת משום שאין לה הוכחות למידת הסיכון.
אודה להבהרת העניין.
אפרת
לא עברתי טיפול בטמוקסיפן, רק עם פאמרה לשימור.
האם השגת הריון מביציות משאיבה זה לא שימור פוריות עם פאמרה - למה הכוונה?
והאם מותר לתת תמיכה הורמונלית להריון?
.
האם כוונתך לטיפולי פוריות סטנדרטיים עם הורמונים? האונקולוגית שלי לא מאשרת משום שאין הוכחות. היא רק אישרה שימור פוריות עם פאמרה.
כמו-כן, האם ניתן באמצעות דיקור לגרום לעיבוי הרירית לקליטת הריון?
ברקע: בת 42, ללא ילדים. dcis low grade
בת 42 ללא ילדים, מחזור סדיר. עברתי ב- 15.7 הפלה טבעית בציטוטק מהריון טבעי. ולאחר מכן נשארו שאריות . ברקע: dcis low grade .
בגלל הרקע בחודש 9.13 עברתי שימור פוריות עם פאמרה והוקפאו 3 עוברים. הבעיה אצלי שרירית הרחם דקה 5 מ"מ ולא מאפשרת החזרת עוברים.
רופא הפיריון היפנה אותי להסטרוסקופיה (טרם בוצע) וציין שיש צורך בטיפול באסטרוגן או בגונדוטרונים בכדי לתת סיכוי להריון. והאונקולוגית לא מתנגדת ולא מאשרת משום שאין לה הוכחות על השפעת ההורמונים.
מה ניתן לעשות בכדי לשפר סיכוי להריון?
בת 42 ללא ילדים, אני אמורה לבצע מעקב MRI שד. קבלתי ווסת ביום 14.11.13. ואני לקראת החזרת עוברים במחזור טבעי. האם הבדיקה מזיקה לתהליך החזרת העוברים? י(מזריקים גדוליניום)
נתנו לי מס' תאריכים מתי עדיף לבצי:
יום ו 22.11 - ביום 9 למחזור
יום א' 24.11 ביום 11 למחזור
יום ג' 26.11 ב יום 13 למחזור
חיכיתי למחזור לקראת טיפול פוריות בפאמרה + זריקות- המחזור איחר. האחרון ב- 14.5 והתברר לי שאני בהריון טבעי... בשבוע 6+ (27.6) ביצעתי אולטראסאונד וגינלי ונמצא שק הריון 16 מ"מ ללא שק חלמון וללא קוטב עוברי.האם זה תקין? מה ניתן לעשות?
בת 42 ללא ילדים. (ב-8.12התחתנו)לפני כשנה 5.12 התגלה ע"י רופא נשים במהלך תכנון להכנס להריון גוש 1 ס"מ שאובחן כפיבראדנומה ואחרי הניתוח ב- 2.9.12 אובחן dcis low gade טרום סרטן. עברתי 16 הקרנות. אין נשאות גנטית, הפרופיל ההורמונלי שלי תקין ומחזור סדיר.בדו"ח הפתולוגי - קולטנים להורמונים נמצא שלילי, ובאונקוטייפ נמצא בינוני נמוך.בהמלצת האונקולוגית ניסינו רק לפני 3 חודשים להרות אך ללא הצלחה. האם לפנות למרפאת פוריות? אם הטיפול יהיה הורמונלי הסרטן יחזור?מה המלצתכם?