מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
השאלה המקורית שלי היתה לגבי הריון טבעי (לא ממוקפאות) אחרי PET - אם וכמה זמן יש להמתין..
אשמח לתשובתך גם בעניין זה.
תודה!
אני מבינה שזמן מחצית החיים הינו קצר ביותר אבל האם אין סכנת פגיעה אקוטית בזקיקים המבשילים שיתכן ויבייצו בהמשך?
תודה
שלום רב,
כמה זמן אם בכלל מומלץ להמתין מביצוע PET-CT ועד שאפשר להתחיל בנסיונות להרות?
אחרי סיום ה-ABVD קיבלתי גם הקרנות משך חודש וחצי נוספים.
האם להקרנות (לאזור המדיאסטינום בלבד) יש משמעות טרטוגנית כלשהי או שה"ספירה" עד לתום ההשפעות הטרטוגניות של הטיפולים יכולה להתחיל במועד בו סיימתי את הכימותרפיה?
שוב תודה!
שלום רב.
ברצוני לדעת כמה זמן מסיום כימותרפיה (ABVD, כאמור) מומלץ לחכות עד שניתן להתחיל ולנסות להרות בבטחה.
מבקשת לציין כי השאלה שלי מתייחסת אך ורק לפן הטרטוגני ולא לפן האימהי/אונקולוגי (דהיינו, לא למשך הזמן שמומלץ לחכות לפני שמנסים להרות בגלל צורך במעקב ע"י CT, סיכויי השנות מוגברים בשנתיים הראשונות וכו').
תודה רבה!