מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
באהבה ובתקוה שיהיה לך לעזר. רפואה שלמה קרן.
שלום קרן,
אני בטוח כי ד"ר קורח יענה כשיוכל. בנתיים ברשותו וברשותך אתרום אולי מעט מידע.
קחי בחשבון שרק מי שמכיר אותך ואת המקרה שלך מקרוב יכול ליעץ, אולם אגע כאן בדברים כלליים ואפתח אולי מספר אפשרויות:
1. במידה ומחלתך כרגע אינה סוערת, ניתן לנסות לעשות REVERSAL לעמידות שהגידולים פתחו למעכב פארפ (במידה וזה נכון), ולגרום להם שוב להגיב לטיפול. את זה אפשר לנסות במספר דרכים (וניתן גם לשלב בניהן):
א. לשלב עם ה- אולפריב תרופה ממשפחת מעכבות היסטון דיצטילאז (HDACI) כמו למשל: vorinostat.
ב. היפרתרמיה רכה (40-44 מעלות למשכי זמן של 60-90 דקות). אם כבר קיימים בתי חולים בארץ שעושים טיפול מהסוג הזה, שווה בהחלט לבדוק. אם יבוצע, ממליץ לקחת מעצימי היפרתרמיה כמו: quercetin, dipyridamole לפני כל טיפול.
ג. דיכוי של Heat Shock Protein 90 גם כן יכול לעזור להפוך את הגידול שוב לרגיש למעכבת פארפ. הפוליפנול הטבעי קוורצטין (quercetin) למשל יודע, בין היתר, לעשות בדיוק את זה.
2. אם לא נעשו עדיין, ממליץ שתעשנה בדיקות התאמה לאמונותרפיה וגם בדיקות מולקולריות. לעיתים יחסים מסוימים בין תאי מערכת חיסון בגידול כשלעצמם יכולים לחזות תגובה לטיפול אמונותרפי. עם אכן יומלץ על אמונותרפיה, שווה אולי לשקול לשלבה עם ציטוקסן (כימותרפיה) בלו"ז מטרונומי יומיומי ובמינון אוראלי של 50 מ"ג ביום. במינון זה היא תהיה סינרגית עם הטיפול האמונותרפי ותהיה כמעט לחלוטין נטולת תופעות לוואי. ללא קשר לשילוב עם אמונותרפיה גם ל-ציטוקסן היומיומית יש ערך טיפולי כשלעצמה בסרטן שחלות. קראי כאן: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5336390/
אגב, כיום מדסכסים כבר שילוב של תרופות מעכבות פארפ עם אמונותרפיה.
חשוב להבין כי אין דין תרופה כימותרפית אחת כדין אחרת וכנ"ל לגבי פרוטוקולים (קוקטיילים) כימותרפיים, כולל לא מבחינת פרופיל הרעילות.
מעבר לכך, יש גם דברים ברפואה המשלימה/אלטרנטיבית שהם בעלי השפעה ישירה והשפעות סינרגיות עם טיפולים אונקולוגים ומהניסיון שלי חשוב מאוד לשלבם, לא רק מזוית הראייה של הפחתת תופעות הלוואי, אלא גם עקב תרומתם להשגת תוצאות טיפוליות משולבות טובות יותר.
שאי ברכה וממש לא לאבד תקווה
שלמה
1. חומצת שומן GLA עשויה לעזור במצב זה.
(רצ"ב קישור לפטנט)
2. אין חשש במצב של סרטן שד שהוא er positive לקחת GLA. להיפך.
קבלי 2 קישורים
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10699943
http://www.drweil.com/drw/u/QAA401109/Is-Evening-Primrose-Oil-Safe-After-Breast-Cancer.html
בהצלחה
הי רותי,
בנוסף להמלצתו של ד"ר קורח, ממליץ לך לקרוא על הקשר בין יוד ובריאות בכלל ובין יוד ובריאות השד ושדיים פיברוציסטיות בפרט.
וקישור נוסף להרצאה חשובה ומעניינת:
https://www.youtube.com/watch?v=ZBM2qWKkFxE
שאי ברכה