מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
דר קורח שלום
מצטערת על הטרחה אך אני זקוקה להבהרה
האם כוונתך ללקיחת דגימה כלשהי מקשריות הלימפה?קבלת ממצאים תוך כדי נתוח?
לאור העובדה שהרחם כבר הוצא, ולא ניתן לאתר את בלוטת הזקיף ?
להזכירך,בפתולוגיה הסופית אין LVSI
כפי שכתבתי בעבר אני מועמדת לנתוח חוזר(להסרת השחלות) אחרי כריתת רחם שבו הממצא הפתולוגי היה מוקדים של Endometriod carcinoma Grade 1 עם חדירה של 4 מ"מ מתוך 21 אין LVSI
נאמר לי כי לאור העובדה שאין LVSI הסיכון בהשארת בלוטות הלימפה הוא כ 3%
אם יוחלט למרות הסיכון הנמוך להוציא ולדגום את כל בלוטות הלימפה האזוריות,מה ההשפעה העתידית של העדרן?
האם הסיכון גדול מדי בהשארתן? בנתונים הקיימים?
כתוצאה ממצא הפרפלזיה מרכבת עם אטיפיה עברתי כריתת רחם וחצוצרות בשיטה לפרסקופית(בת 69)
תוצאות הפטולוגיה מוקדים שלEndometrioid Carcinoma Grade 1
חדירה של 4 מ"מ לדופן מתוך 21 מ"מ אין LVSI
הומלץ נתוח חוזר לכריתה של השחלות כטפול מונע
אשמח לשמוע הסבר למידת הסיכון בהשארתן אבל הואיל והפסדתי בהימור הראשון כאשר הותרתי את השחלות במקומן בסיבוב הראשון מסיבות טובות,אני מאד חצויה
כמו כן מה רמת הדחיפות לביצוע הנתוח?
האם חדירה דרך החתכים הקודמים יעילה יותר בנושא הדבקויות?
אני מאד סובלת עדיין מגלי חום(עד לניתוח טופלתי בACTIVELLE)
האם יש תכשיר יעיל שאינו הורמונלי ואינו מסכן אותי שיכול לטפל בתופעה?
אם אאלץ לבצע את הנתוח ,האם תוכל להמליץ מה עלי לעשות למלוי התפקוד המגן החסר בהעדר שחלות?
לאקי
כמה זמן נורמטיבית הפרשה וגינלית לאחר כריתת רחם?
האם הפרשה שפסקה שבוע לאחר הנתוח, והתחדשה שוב כשבוע לאחר מכן ברמת הכתמות ללא מראה דם אדום טרי , מקובל?יש מקום לבדיקה או דאגה?
בהמשך לשאלתי בנושאהאם C.T. תקין ואולטסאונד וגינלי +אולטסאונד בטן תקינים הם מספיק אינדיקציה
לאי ממאירות פולשנית? או שיש צורך בבדיקות נוספות טרום ניתוח?
האם הוודאות הסופית היא אך ורק לאחר בדיקה פתולוגית לאחר הנתוח?
האם ניתן לזהות ממאירות תוך כדי נתוח?במידה ולא
מה אחוז הסיכון בהשארת השחלות לנתוח חוזר בהשארתן?
האם C.T. תקין ואולטסאונד וגינלי +אולטסאונד בטן תקינים הם מספיק אינדיקציה
לאי ממאירות פולשנית? או שיש צורך בבדיקות נוספות תרום ניתוחיות?
האם הוודאות הסופית היא אך ורק בזמן הנתוח?
בת 69,לוקחת אקטיבל כ15 שנהשהופסק בעקבות ממצאים.
לאחר דימום וגינלי חד פעמי, נלקחה ביופסיה(פיפל)התוצאה היפרפלסיה מורכבת עם אטיפיה.
הומלצה כריתת רחם והטופלות
שאלתי לגבי השחלות שאין בהם דופי, ולאור מחקרים רבים המראים תחלואה לבבית ואחרת
גם בנשים מבוגרות בעקבות כריתה דו צדדית.
האם ניתן להמנע מכריתת שחלות או להותיר לפחות אחת ביחוד לאור ההעובדות הסטטיסטיות לגבי שכיחות סרטן שחלות לעומת תחלואה לבבית
ברור גנטי לגבי BRCA ו תסמונת לינץ' שלילי
תודה