מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום,
רציתי לשאול מה ההבדל העקרוני בין בדיקת רקמות בסרטן השחלות, בשתי הבדיקות: בדיקות אונקוטסט ובדיקת פאונדיישן 1?
יש ביניהן הבדל, או ששתיהן בודקות את אותן מוטציות ברקמות מהניתוח שנשלחות לבדיקה?
תודה.
שלום, אני לאחר טיפול כימותרפי, וממשיכה כעת לקבל אווסטין. עד כה קבלתי 9 טיפולי אווסטין. אני מאוד מאוד פוחדת לצאת כעת בגלל מגפת הקורונה,וכן להגיע למעבדת קופת חולים כדי לעבור בדיקת דם לפני הטיפול. לכמה זמן ניתן לדחות טיפול מהסוג הזה(אווסטין), אם בכלל, אני מאוד מוטרדת מעניין הזה. תודה על כל מידע.
הבנתי שקיים מחקר שבדק חולות שמטופלות בכימותרפיה + אווסטין שלהן הוסיפו גם מעכבי פארפ, שהגיע למסקנה שתוספת מעכבי הפארפ ללא נשאיות - משפרת את התגובה גם לחולות שאינן נשאיות.
האם אני כלא נשאית יכולה לבקש לקבל גם מעכבי פארפ במקביל ?
או אפילו לשלם עבור התרופה ?
האם זה כדאי מבחינת הגדלת הסיכויים להשפעה ?
סיימתי לפני כחודשיים 18 טיפולים שבועיים כימותרפיים (קרבופלטין+טקסול).
במקביל, כמקובל, התחלתי החל מהטיפול הכימותרפי השלישי, לקבל גם אווסטין.
כעת, אני כאמור חודשיים לאחר סיום הטיפול הכימותרפי.
שמתי לב שלמרות שסיימתי את הכימותרפיה, יש עדיין ירידה של הסמן CA-125, וזאת בזמן שאני מקבלת רק אווסטין.
בסיום הטיפול הכימותרפי הסמן היה 19.90 וכיום, כחודשיים אחרי, הוא ירד ל15.40
מה משמעות הדבר, האם זה מראה על משהו מדאיג? האם גם לאורך זמן קבלת האווסטין בלבד, הסמן אמור/עשוי לרדת? על מה זה יכול להעיד?
רציתי לשאול אותך אם יש אפשרות למדוד את רמת האווסטין בדם על ידי בדיקת דם בתקופת הטיפול (לאורך הטיפול).
ידוע לי שבתרופות ביולוגיות אחרות הדבר אפשרי.
אם כן, איפה עושים את הבדיקות האלה ואיך קוראים לבדיקת הדם הזאת?
לא כל כך הבנתי :
אני - לא נשאית (ל - 14 המוטצית השכיחות). עברתי כרגע בדיקה במכון גנטי - מורחבת יותר - עדיין אין תוצאות.
האם המחקר המדובר, נתן מענה לשאלה אם בחולות שאינן נשאיות - השילוב של אווסטין בשילובמעכבי פארפ, או קבלת מעכבי פארפ בלבד, עשויים להיות יעילים בלא נשאיות?
מה שם הבדיקה במעבדת פרונטו ?
תודה רבה.
אני מטופלת בקרבופלטין + טקסול, ונמצאת לקראת סיום הטיפולים השבועיים (עברתי 15 טיפולים מתוך 18), ובנוסף מקבלת טיפול באווסטין לעוד מספר חודשים.
רציתי לשאול לגבי חיסון נגד שפעת - מתי אוכל להתחסן, בהתחשב בכך שאחרי כל טיפול כימותרפי, אני גם מזריקה 2 ימים נופוגן 30 יחידות.
האם קבלת החיסון צריכה להיות תלויה במצב ספירת הדם ?
ואם כן - באלו ערכים של הספירה עלי להתחשב ? או באיזה יום לאחר הזרקת הנופוגן כדאי שאעבור את החיסון אם בכלל ?
קראתי את המחקר הזה:
https://doctorsonly.co.il/2018/09/148609/
האם אתה יכול להיכנס למחקר שנמצא בקישור הזה, בקשר לשימוש באספירין לחולות סרטן השחלות, ולחוות את דעתך?
אם תתקשה להיכנס לאתר, אוכל להעתיק אותו ולשלוח כאן לפורום.
אציין כי 3 שנים לפני גילוי המחלה, נהגתי ליטול באופן קבוע קרטיה 100, כדור אחד ליום, בשל קרישיות יתר.
תודה מראש.
שלום ד''ר קורח,
שאלתי את שאלתי - בעניין טיפול לאחר סיום הכימותרפיה - בניסיון למנוע חזרת המחלה, וחלק מתשובתך בעניין זה היתה:
"במצבך קיימת כמובן האופציה להמשיך את הטיפול מעבר למצוין בסל במידה ואין תופעות לוואי חריגות הכרוכות בטיפול זה.
במהלך השבועות הקרובים יפורסם מחקר, כניראה חיובי על השילוב של מעכבי פארפ גם לנשים לא נשאיות בקו ראשון.
המחקר אפשר מתן האבסטין עם הטיפול. מתחילים הטיפול כ 4-8 שבועות לאחר סיום הטיפול הכימוטרפי. ממליץ כי תעקבי אחר פרסום תוצאות אלה.
רציתי להבין:
האם כוונתך היתה - שבנוסף לאווסטין, קיים מחקר שיתפרסם בקרוב, שעניינו שילוב של מעכבי פארפ, בחולות שאינן נשאיות, כמוני, ושמקבלות כעת בנוסף לטיפול הכימותרפי, גם האווסטין, שאותו אני כבר מקבלת, ואמשיך לקבל כנראה במשך שנה?
האם אותן נשים לא נשאיות - במצבי הטיפולי, יקבלו גם מעכבי פארפ, בנוסף/ או במקום אווסטין?
או שמבחינתי במסגרת תכנית הטיפול העכשווית והעתידית, לא אוכל לקבל מעכבי פארפ ?
והאם המחקר שאותו הזכרת בתשובתך יתפרסם כאשר אמצא/אהיה כבר במסגרת הטיפול השנתי באווסטין?
אם תוכל - אנא הסבר לי שוב , כי לא כל כך הבנתי.
ועוד שאלה - היכן אוכל למצוא את תוצאות המחקר המדובר כפי שהצעת לי ?
אודה על כל הסבר ואינפורמציה בעניין זה. תודה רבה מראש.
אני אובחנתי כחולת סרטן השחלות עם גרורות.
אני מטופלת במרכז רפואי, לא במרכז הארץ, והטיפול שהוצע לי הוא קבלת 6 טיפולים של קרבופלטין ופקליטקסל ולאחר סיום ששת הטיפולים אקבל לא יודעת למשך כמה זמן תרופה ביולוגית, לא זוכרת את שמה.
רציתי לשאול את דעתך: מהו הטיפול האופטימלי למצבי, מפני שקראתי שרצוי לקבל את הטיפול הכימותרפי בשילוב עם תרופה ביולוגית בו זמנית.
מהו הטיפול שמעלה את סיכוי ההצלחה? לקבל קודם את שתי הכימותרפיות ורק אחר כך תרופה ביולוגית, או לקבל את שתי הכימותפריות בו זמנית יחד עם תרופה ביולוגית?