מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
אבקש הסבר קצר באבחנה נמצאו 3 נגעים חשודים ממצא בזווית בחיבור בין אורטר ימין לכיס שתן קילוף ממצא בשלמותו תוך כדי ניוד הממצא פקע יצאה נוזל צלול.בהוצאת נגע נגדם טפול שמאל תוך כדי קילוף הממצא ממצא פקע ויצא חומר נקרוטי. הוצאת ממצא בתוך bag ושטיפות אגן הממצא השלישי מעל גדם הנרתיק pararectal space בגודל 5-6סמ . מעט נוזל צהבהב באגן והיתר-ללא נגעים חשודים בסקירת בטן ואגן אנא דר יקר תוכל להסביר לי על הממצאים? בפט סיטי לפני הלפרוסקופיה חוקרת הודגם רק נגע ממאיר אחד באגן ימין צמוד ללולאות מעי ורקטום עם קליטה פתולוגית (רקע שלי-סרטן שחלות כרוני)
ההאם תוכל
דר קורח היקר
החליטו לאחר דיון מעמיק לנתח אותי ולהוציא גרורה בודדת כ 3 סמ צמודה למעי באגן ימין אך ללא מעורבות איברים נוספים כמוכן בוודאות הגרורה ממוקדת . אני לפני סבב שלישי בסרטן שחלות . (״חגגתי״ 6 שנים של חיים עם סרטן קשה זה)האם אתה חושב שאם אעבור את הניתוח זה ישפר לי את מידת ההישרדות הכללית שלי? האם כדאי לי להסכים לכך אני מאוד מבקשת לדעת מה אתה חושב מקצועית
דר קורח יקר!
האם בחזרת סרטן שחלות פעם שלישית (עברו 6 שנים)
ישנה רק גרורה אחת 2.8 סמ באגן ימין (נשאית נוטלת לינפרזה שנתנה הפוגה שנתיים)
היית עורך לי ניתוח להוצאת הגרורה הסוררת?
הכול מסביב תקין .התמונה הרבה יותר ״מעודדת״ מה פיזור המשני שנוצר בהחזרת מחלה בפעם השניה
ואם תהיה המלצה על ניתוח מה הפרוצדורה? האם אהיה חייבת לאחר מכן בכמו? והאם ניתוח יאריך משמעותית את חיי?
ממתינה למענה בברכה
שלום דר יקר
האם בקו שלישי ניתן לקבל רוקאפריב (נשאית ולינפרזה שהפסיקה להשפיע )
במקום כמוטרפיה כרגע? והאם זה יעזור?
דר קורח יקר שלום
נשאית brca1
5 שנים לאחר גילוי הסרטן
הישנות ראשונה היתה אחרי שנתיים וחצי ולאחר קוו שני נטלתי לינפרזה
עברו בדיוק שנתיים ו המרקר התחיל בעלייה מה שאומר מנסיון מר שזה שוב חוזר
שאלתי- כנראה שסתם סבלתי ונטלתי לינפרזה כשהתוצאה היא אותו דבר? לא השגתי רמיסיה ארוכה והפוגה היתה ב״זכות הכמו״
שאלה שניה; מה עושים עכשיו.. הרי הכמוטרפיה היא מקור הרע וגורמת לגידול להפוך או לעמיד או אגרסיבי יותר והסוף כמובן ידוע
מה האמצעים הכי חדישים שעומדים בפני? אני רק חושבת שאתחיל שוב את הכמו הנוראי ואני מאבדת את התקווה להחזיק מעמד ...