מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
תודה רבה ד"ר קורח, מעריך מאוד!
1. אם הבנתי נכון את תשובתך, מבין כל הסוגים אתה ממליץ ללכת על החיסון החדש שמכיל הגנה נגד 9 זנים?
2. במידה וכן, אשמח לדעת מה שם החיסון החדש שציינת. (רופא המשפחה הכיר חיסון בשם גרדסיל, אך לפי מה שקראתי הוא מכסה רק 4 זנים של הוירוס).
3. כפי שציינתי בהודעה הראשונה, כששאלתי בקופ"ח ואצל הרופאים נתקלתי בחוסר ידע בנושא. אשמח לדעת מה הכוונה של חיסון ב-3 מנות, כלומר אם בפעם הראשונה אני מתחסן כיום, בגיל 27, מתי עליי לקבל את שאר המנות ובאילו מינונים? (אשמח אם תוכל לרשום את המינונים המומלצים של כל מנה כדי שאוכל להראות לרופא המטפל).
4. האם אני צריך לקבל את כל 3 המנות לפני קיום מגע מיני כלשהו? או שאפשר להתחיל לקיים מגע מיני גם לאחר המנה הראשונה?
5. אני רוצה לקבל הפניה ומרשם לחיסון מרופא מומחה בקופה. מה תחום ההתמחות הרלוונטי? (ניסיתי רופא עור ומין ולא ממש עזר לי)
תודה רבה!!!
שלום פרופ' יקרים.אני בן 27 ומעולם לא קיימתי יחסי מין כי הייתי דתי.הבנתי שחיסון נגד HPV חשוב מאוד גם לגברים על מנת למנוע הידבקות של הגבר בוירוס וגם על מנת למנוע הדבקה של בת הזוג, ושלאחרונה התחילו לחסן גם בנים בבתי הספר.אני מעוניין לקבל את החיסון אבל יש לי מס' שאלות שלצערי עדיין נותרו ללא מענה.שאלתי גם את רופא המשפחה וגם רופא מומחה לעור ולמין והם לא ממש ידעו לענות לי. אשמח אם תוכלו אתם לעזור לי בנושא.1. הבנתי שלגברים נותנים את החיסון עד גיל 26 ומעבר לכך דרוש אישור חריג. האם הוא יכול להיות יעיל גם בגיל שלי (27)?2. האם יש חיסונים נוספים שמומלץ לקבל לפני קיום מגע מיני בפעם הראשונה?3. לגבי סוג החיסון, קראתי שיש כמה סוגים של חיסון HPV. רציתי לדעת איזה סוג רלוונטי בשבילי? והאם זה הסוג היחיד?4. בכמה מנות מומלץ לתת את החיסון נגד HPV במקרה שלי? (ממה שקראתי באינטרנט לא היה לי ברור כי ראיתי שחלק מומלץ לתת ב-3 מנות וחלק באופן אחר)5. האם יש תופעות לוואי מסוכנות או סיכונים לחיסון? ראיתי שאין תמימות דעים בנושא ויש דיווחים על עליית הסיכון למחלות אוטואימוניות לאחר מתן החיסון.תודה רבה!