מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
קיבלתי את הכדורים וביררתי ואני מקבלת 200 מג ניראפריב ליום(המינון)
אבל כול אחד אומר לי אחרת
איך ליטול את התרופה? כדור בבוקר וכדור בערב? או 2 כדורים בערב לפני השינה
מה עדיף?
אם תוכל לרשום לי המלצה
לסרטן שחלות (נשאית) מה המינון הכי אפקטיבי שאני אקח כול יום
דר קורח יקר!
מתייעצת עימך בהתנהלות מחלתי כבר מס שנים ותמיד אתה עוזר לי בהבחנה וייעוץ מדהימים בנסיבות הקיימות.
שאלתי: ב5/8 סיימתי טיפולי כמו׳ סבב שלישי (הנני נשאית) סרטן שחלה 3c נטלתי שנתיים אולפריב.. לאחר מלחמת התשה קרוב לוודאי שיאשרו לי זיגולה אך לפי ההתוויה יש ליטול אותה עד 8 שבועות מסיום הטיפולים. האם למרות זאת אתה חושב שכדאי שכן אקח תרופה זאת? הנני מודעת שזה ניסוי וטעייה מכיוון שכבר היה בגופי - מעכב פארפ.. אבל האם בכול אופן יש לי תקווה קלושה שזה יעזור?
טעות מקלדת
בניתוח הראשוני היה high grade serus אפיתליאלי קרצינומה
ועכשיו סרוס פפילרי קרצינומה גרורתי
דר קורח יקר שלום!
רקע;סרטן שחלות שלב 3
בניתוח הראשוני בדוח פאתולוגי נרשם שהגידולים מהסוג הכי נפוץ ברוס אפיתליאלי קרצינומה.
עברו 5 שנים של טיפולי כמוטרפיה
והיה אפשרי עקב מיעוט הנגעים בהישנות לבצע ניתוח חוזר להוצאת נגעים ממאירים. בדוח פאתולוגי הנוכחי רשום שהנגעים הם -סרוס פפילרי קרצינומה גרורתי .שאלתי האם זה אותו הדבר כמו בניתוח הראשון או שהנגעים השתנו למוטציה שונה?
דר קורח שלום רב!
נטלתי שנתיים אולפריב
עד שישנה הישנות שטופלה בלפרוסקופיה להוצאת 3 נגעים ואחכ כמוטרפיה. כרגע מרקר תקין.
אני מבינה ש זיגולה בסל הבריאות אך שאלתי; האם אני זכאית בקריטריונים לקבל נירפריב? והאם אתה חושב שאולי לא יאשרו לי מכיוון שקיבלתי בעבר אולפריב..
כרגע אני מאוד עצובה כי אין לי כבר אלטרנטיבה לטיפול אחזקתי כלשהוא (סרטן שחלות .,נשאית brca1 אחרי הישנות שניה -קו שלישי
שלומות דר יקר!
יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי ואשמח באם תענה לי ..
סבב שלישי של הישנות סרטן שחלה. בוצעה לפרוסקופיה והוצאו 3 נגעים בשלמותם . חודשיים לאחר ניתוח זה המרקר 8.0 ca125
הרופא התעקש על 6 טיפולי ציספלטין אך עקב תופעות הלוואי הקשות הוחלט גם לבקשתי להפחית מינון ל50 אחוז.
המרקר לא ירד מ8.0 ובטיפול ה5 היה 9.1 .
אני לא מבינה מדוע כול הטיפולים המרקר לא ירד משמונה.ועכשיו עלה ביחידה למרות שכמובן זה לא מהווה אינדיקציה לכלום.אך רפואית זה מאוד מטריד אותי. האם נהגתי נכון שהורידו לי את המינון?? כמו כן לא ראיתי סיבה לתקוף את הגוף חזק נגד נגעים שהוסרו והגוף כרגע ״נקי״. מחכה למענה ותודה לך
דר קורח היקר שלום!
אין פעם שאינך עוזר לי במשך כבר 6 שנים בניהול מחלה קשה זאת.
והפעם הסרטן חזר פעם שלישית (נשאית brca1).המרקר היה 52 ונפט סיטי הראה נגע צמוד למעי ללא מעורבות. החלטנו על לפרוסקופיה שבה הוצאו 3 נגעים.המרקר מיד התייצב על 8.4 לאחר חודש מפעולה זאת. לאחר עוד חודש החלטנו לבצע טיפול מניעתי אבל לפי בקשתי ולדעת הרופא המטפל בי רק ציספלטין.
אפילו שזה מינון מופחת אני מאוד סובלת מתופעות לוואי. המרקר נשאר יציב ותקין .הוא 8.0ca127. שאלתי- האם אני לא חייבת עוד 2 טיפולים אם הכול בסדר.. אני כול כך סובלת ..מאוד!! ומה הלאה? נטלתי לינפרזה שעזרה לי שנתיים עד להישנות.. ועזרה למיתון /אי פיזור משני בגוף אני בטוחה בכך!! מה ניתן לתת לי למניעתן? והאם אפשר לוותר על 2 טיפולים שנותרו.. בבקשה ממתינה לתשובתך..בברכה
דרהקורח היקר!
עידכון: התחלתי סבב שלישי של כמו רק חומר אחד ציספלאטין ובד בבד קיבלתי תוצאת מרקר באותו יום של הטיפול הראשון ca125-8.3
אז הלפרוסקופיה הצליחה להוציא את הנגעים הקטנים. ומה עכשיו? עלי להמשיך עם הסבל של הכמו? או שזה מדד טוב בעיניך להשגת רמיסיה יותר טובה עם מרקר תקין
דר קורח שלום !!
סבב שלישי סרטן שחלות גנטי brca1
החליטו על קרבופלטין בלבד פעם בחודש למשך 6 טיפולים
לאחר מכן אולי אכנס למחקר פארפ וקיטרודה
נטלתי שנתיים לינפרזה עד שנתגלו נגעים ועכשיו זה מה שהוחלט
מה דעתך על המחקר שמוצע לי? האם יש תוצאות חיוביות לנשאיות? הפארם הוא רוקפריב או ניראפריב או כפי שהיה לי לינפרזה
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנדון..
שלומות
מבינה שהתבצע הכנס השנתי בחו״ל של גניאונקולוגים מכל העולם
האם יש התפתחויות בטיפולים חדשים בסרטן שחלות חוזר ונישנה?
מחכות לסוג של תקווה
ברור שאין ריפוי אבל שליטה רבת שנים
שלא מושגת כמובן בטיפולי כמוטרפיה שמאריכים במקצת את חיינו עד לעמידות הגידולים...
דר קורח שלומות
אחרי סבב שני ורמיסיה של שנה וחצי ונטילת אולפריב המרקר התחיל לעלות
א.לצערי האולפריב לא השיג רמיסיה ארוכה (נשאית הנני)ולדעתי כלל לא עבד
ב. האם לאחר כמוטרפיה (לא מאמינה בטיפולים אלו אבל מה ניתן לעשות אין אלטרנטיבה) אוכל לקבל רוקפריב ??
לנסות מעכב פארפ נוסף? או שהמערכת הרפואית לא תאשר
דר קורח שלום
שאלה מקצועית- נוטלת שנה וחצי אולפריב הנני נשאית וחולת סרטן שחלות ברמיסיה של שנה בקירוב
מזה כשבועיים יש לי פתאום פריחה בצוואר ומעט נפיחות בשקיות העיניים וליד העין שמעל מעט פריחה של נקודות אחדות
עשיתי הפסקה עם התרופה כי חשבנו שזאת ריאקציה ולאחר כמה ימים חזרתי ליטול האולפריב ושוב אותו דבר. יש לציין שבשבועיים האלה לא היתה הטבה בהפסקות עם האולפריב. כרגע הפסקתי לגמרי את האולפריב אך אני חווה כרגע אפילו תחושת שריפה בצוואר עם אדמומיות נלווית לכך. אני אובדת עיצות האם בטוח שהמקור/גורם לפריחה הוא האולפריב? אני כל כך לא רוצה להפסיק את הכדורים כי הם שומרים עלי מהישנות ואם אפסיק לקחת ישנה סבירות גבוהה שהסרטן יחזור מהר .. אנא לפי ניסיונך מה דעתך לפי מה שקראתי - ישנה סבירות לתופעת לוואי של האולפריב בידיים וברגליים אבל לי יש במקום אחר . ממתינה לתשובתך