מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום רב, רציתי לדעת האם בדיקת היסטרוסקופיה יכולה לאבחן יותר במדויק את המצב של אמא?
כמו כן האם זה יכול להיות תורשתי?
אני מטופלת בטיפולי פריון ואמורה לקחת הורמונים, האם לאור המצב של אמא לא כדאי שאקח הורמונים?
שאלה נוספת- האם יכולים לטעות ובמקום דלקת להגיד לה תשובה כזו, כלומר האם דלקת חריפה או פוליפ יכולים לגרום אף הם לדימום שהיה לה? בעבר היה לה פוליפ שהוצא והיה שפיר.
תודה.
שלום, עקב דימום חד פעמי שהיה לאמא שלי, רופא נשים ביצע לה בדיקת פיפל.
התשובה מהביופסיה-small endometrial fragments showing complex hyperplasia with atypia, focally suspicious for adenocarcinoma.
אמא שלי אשה מבוגרת בת 78 עם קוצב לב, אסטמה ויתר לחץ דם.
אמא שלי חוששת מאוד לעבור ניתוח. האם אין אפשרות אחרת כמו היסטרוסקופיה אבחנתית או ניתוחית. האם ניתן לעשות רוויזיה לביופסיה כדי לבחון בחוות דעת נוספת את הממצאים?
מה זה אומר- האם זה רק חשד ומה הסיכויים? ומה ניתן לעשות?