מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
מהי בדיקת Correct Chemo?
מדובר בבדיקת מעבדה בה חושפים את תאי הגידול של המטופל לתרופות ולשילובים של תרופות, על מנת לבדוק את השפעתם על הרג תאי הגידול (אפופטוזיס).
באמצעות שימוש בטכנולוגיה יחודית ומוגנת פטנט, בודקים כ- 600 פעמים את ההשפעה של התרופות על הרג תאי הגידול של המטופל, ובכך מספקים תוצאות יוצאות דופן ברמת הדיוק.
תוצאות הבדיקה מסופקות תוך כ-4 ימים, ומאפשרות ליישם באופן מיידי טיפול מותאם אישית למחלה.
האם הבדיקה מותאמת עבורי אישית?
עבור כל חולה מבוצעת התאמה אישית של הבדיקה.
בהתאם לסוג הגידול ולשלב בו נמצאת המחלה, בודקים את ההשפעה של תרופות ושילובים של תרופות, מתוך רשימת התרופות בהנחיות הרפואיות המוסמכות (NCCN Guidelines).
צוות של פתולוגים מומחים בעלי ניסיון רב-תחומי, מספק פרשנות קלינית לתוצאות הבדיקה.
איך הבדיקה תסייע לי בהתאמת טיפול רפואי מדוייק ויעיל?
הבדיקה תאפשר לך, לקבל טיפול המורכב מהתרופות והשילובים היעילים עבורך אישית, התרופות יבחרו מתוך רשימת התרופות המוסמכת לטיפול במחלה.
כיום ידוע כי לא כל התרופות יעילות באותה מידה עבור כל החולים. לתרופות מסוימות עשויה להיות השפעה קטנה על תאי הגידול שלך, דבר שיגרום לאובדן זמן טיפול יקר ערך.
בנקודת הזמן הקריטית עבורך לבחירת טיפול יעיל לעצירת המחלה, קיימות מספר תרופות אפשריות ברשימת ההנחיות המוסמכת (NCCN Guidelines). במקום להכנס לתהליך של ניסוי וטעיה ולגלות רק לאחר סוף הטיפול מה היתה יעילותו, ניתן לברר זאת מראש לפני תחילת סבב הטיפולים.
האם יש הוכחות לשיפור תוצאות טיפול באמצעות הבדיקה?
במחקרים שנערכו לאורך כ- 10 שנים, נמצא כי חולים שנעזרו בבדיקה שיפרו את תוצאות הטיפול בממוצע ב- 1146%. עבור מחלות מסוימות התוצאות אף טובות יותר, לדוגמא שיפור תוצאות של 236% בסרטן השד2, ו- 257% בלוקמיה3,4.
לינקים למחקרים מופיעים בתחתית מייל זה.
הבדיקה נבחנה בהצלחה על 50 סוגי גידולים, ונבחן שיפור בתוצאות במעל 1500 חולים.
האם המחקרים על הבדיקה פורסמו בספרות המדעית?
במהלך השנים פורסמו עשרות מחקרים בעיתונים המדעיים החשובים ובוצעו מחקרים רנדומליים וסמויים בסטנדרט גבוה, בשיתוף פעולה בין מרכזים רפואיים אמריקאיים. תוכניות המחקרים ותוצאותיהם נבחנו באופן מקצועי ובלתי תלוי, על ידי רשויות הרפואה האמריקאיים.
בתחתית מייל זה צרפנו מספר הפניות למחקרים (מתוך רשימה ארוכה).
האם הבדיקה קיבלה אישורים מוסמכים?
הבדיקות קיבלו את האישורים האמריקאיים המובילים בתחום כגון CLIA ו- CAP.
איך הבדיקה תסייע לי לחסוך בעלויות הטיפול הרפואי?
הבדיקה תחסוך ממך תשלום על תרופות שיתכן וימליצו לך בתשלום פרטי, אך אינן יעילות עבורך אישית. כיוון שהבדיקה מבוססת על רשימת התרופות בהנחיות המוסמכות (NCCN Guidelines), במרבית המקרים התרופות נמצאות בסל התרופות, ובמקרים שלא נמצאות בסל - ניתן לקבל החזר מהביטוחים המשלימים.
איך האונקולוג שלי יעזר בבדיקה?
תוצאות הבדיקה הן כלי חשוב ומעשי לאונקולוג המטפל כדי לברר, לפני תחילת סבב הטיפולים, אלו תרופות או שילובים יהיו יעיליםעבורך אישית. במידת הצורך האונקולוג המטפל יוכל לבקש לבחון את ההשפעה של תרופות נוספות, מעבר למקובל בהנחיות הרפואיות הסטנדרטיות.
האם האונקולוג שלי יישם את הבדיקה?
הניסיון מלמד כי אונקולוגים שקיבלו את תוצאות הבדיקה יישמו אותה, וברוב המקרים ביצעו שינוי והתאמה אישית בתוכנית הטיפול.
במחקר בקרב אונקולוגים אמריקאיים, נמצא כי 73% מהאונקולוגים ישמו בפועל את תוצאות הבדיקה2, וב- 64% מהמקרים האונקולוגים ביצעו שינוי בתוכנית הטיפול הסטנדרטית של החולה1.
לכן, במידה והאונקולוג שלך עדיין לא התנסה בבדיקה, נשמח ליצור עמו קשר ולעדכן אותו ברקע הרפואי והמדעי וביתרונות הבדיקה עבורך אישית.
חשוב להדגיש, הבדיקה תבוצע בתיאום מלא עם האונקולוג המטפל שלך.
שלום,
אני חולת סרטן צוואר הרחם לשעבר . טופלתי בהקרנות ובכימוטרפיה במינון נמוך.
המחלה עברה אך לפני כחודש אובחנתי כי המחלה חזרה אך במקום אחר ובשתי נקודות קטנות.
בגלל שכבר עברתי בעברי הקרנות הרופא אמר כי אין באפשרותו להקרין יותר וכי הוא ממליץ על טיפול כימי בשילוב אבסטין , פעם אחת כל שלושה שבועות במשך ארבע פעמים.
שאלתי היא האם כדי לעשות התאמה גנטית בכדי למנוע כמה שיותר את תופעות הלוואי? (אין לי בעיה לעשות זו באופן פרטי) ולמיטב ידיעתי הם עובדים בשיתוף עם האונקולוג המטפל.
האם זה יכול לעזור ואולי אף למנוע את נשירת השיער??
תודה