תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אחותי בת ה-24 חלתה בסרטן המוח מסוג אפנדימומה. היא עברה הקרנות. עשתה MRI שלצערנו הראה שיש החמרה במחלה לאחר ההקרנות, כמו כן יש לה הידרוצפלוס והיא צריכה לעבור ניתוח עם שאנט לניקוז הנוזלים... (עברה בהתחלה ניתוח פיום חדר שלישי שלא עזר) יש לה רעידות מאוד חזקות בידיים שהחמירו מאז ההקרנות, אני מניחה שהגידול לוחץ לה על איזשהו עצב שגורם לרעידות האלה ומאחר ויש החמרה בגידול יש החמרה גם בתסמינים האלה.. היא מאוד לחוצה מכל מה שקורה.. איך אפשר לעזור לה, האם יש איזשהו טיפול נוסף שיכול להקל עליה? והאם תוסף בוסווליה (שהבנתי מקריאה באינטרנט שהוא יעיל לגידולי מוח) יכול להועיל גם במקרה שלה? מאז שהיא התחילה טיפולים המצב רק הורע, למה?!? ההקרנות היו אמורות לצמצם את הגידול אז למה עשו ההפך?!?
בבקשה עזרתך...
האם שמן ההמפ מתנגש עם תרופות או יכול לפגוע ביעילות הכימותרפיה?
ובכלל האם מומלץ לחולת סרטן המוח?
שלום רב,
לאחותי בת ה-24 גילו לפני כחודשיים-שלושה סרטן במוח מסוג אפנדימומה דרגה 2 אך עם מאפיינים של 3 מאחר והגידול גרם להידרוצפלוס וכתוצאה מכך לבצקת בעיניים וכמו כן יש התפשטות "עדינה" לעמוד השדרה, אך הם אינם מכנים זאת כגרורות.
הוחלט כרגע לא לנתח עקב גודלו ומיקומו של הגידול, אלא לטפל בהקרנות לראש ולעמוד שדרה ולאחר מכן טיפול כימי למשך חצי שנה ואז יבדקו אם וכמה אפשר לנתח.
מצבה הנפשי מאוד מדאיג אותי, מאז ומתמיד הייתה מופנמת ובחורה עדינה ועכשיו היא מאוד מסתגרת עם עצמה ולא משתפת, אני מנסה תמיד לעודד אותה ולחזק אותה כמה שאפשר, אך התופעות הקשות שמתחילות כרגע כמו נשירת שיער גורמות לה יותר להתכנס בעצמה, כמו כן היא נוטלת סטרואידים לטיפול בבצקת מה שגרם לה להתנפחות רבה מאוד, בעיקר בפנים.
קשה לי וכואב לי מאוד לראות אותה במצב הזה, אני רוצה לעשות את המקסימום כדי להקל עליה. אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לי על צמחים או תוספים שיכולים לעזור במקרה שלה.