שאלה נוספת. כאשר את אומרת "כיום" האם זה תקף לשנת 2006 לידיעתך? ז"א האם רמות הקרינה של CT בשנת 2006 הוחלשו ביחס לעבר או שהשינוי נעשה רק לאחרונה? מחיפוש באינטרנט ראיתי שאין ממש הוכחות חותכות על קשר בין CT לסרטן עתידי. ישנם מחקרים המתבססים על נתונים סטטיסטיים של חשיפה לקרינה ברמות הות לזו של CT אצל נפגעי זיהומים אטומיים כמו עובדי כורים ותושבים באזורים כמו צ'רנוביל ויורושימה.. שם עבור אוכלוסיה הנמצאת רחוק ממקור הזיהום בה רמות הקרינה זהות בעוצמתן לקרינת CT הוכחה עליה של כ 5% בתחלואת סרטן כעבור 30 שנה... לי זה נראה כמו סקר לא מספיק אמין. הקיינה הרדיואקטיבית היא בעיקרה קרינה מסוג גמה שהיא קרינה אלקטרומגנטית בתדירות גבוהה בשלושה סדרי גודל מקרינת X של רנטגן... מוזר שאף מחקר לא אסף נתוני תחלואה של אנשים שעברו בדיקות CT ב 30 השנים האחרונות (כאלו שתוצאות הבדיקה שהלם היו תקינות).
תודה
שלום
אני בן 42 כיום ובריא. בשנת 2006 סבלתי ממחלת חום שכללה חום גבוה שנמשך שבוע, הזעות קרות בלילה ובלוטת ליפהה נפוחות בצוואר. רופא המשפחה הפנה אותי למיון ושם החליטו לאשפז אותי. עברתי המון בדיקות דם שמלבד עליה בנוגדני IGA ו IGG הכל היה בסדר. כמו כן בגלל חשד גדול ללימפומה עברתי CT חזה ובטן עם חומר ניגודי לווריד ושתייה פעמיים! (בוצעו שני צילומי CT כאלו במרווח של יומיים כי הראשון היה לא לגמרי ברור והרופאים התעקשו שמדובר בלימפומה). בסופו של דבר לאכזבת הרופאים שם (שכבר הכינו אותי שמדובר בלימפולה) התוצאות אומתו כתקינות. טופלתי בסטריאידים עד להחלמה ושוחררתי (ככל הנראה היה זיהום ויראלי ממקור לא ידוע שלא תאם לשום סרולוגיה ידועה שחלף).
מה שמדאיג אותי היום זה כל הקרינה שנחשפתי אליה בשתי בדיקות ה CT.
האם עלי להיות במעקב? האם שני צילומי CT מעלים את הסיכוי לפתח סרטן באופן משמעותי? (אני לא מעשן, צמחוני ושומר על אורך חיים בריא)