תודה על התשובה המפורטת, אם הבנתי נכון גם בשר קפוא נחשב למעובד? (בשר טרי שלא עבר תהליך אחר חוץ מהכשרה/המלחה והקפאה) צירפתי בקישור למטה כתבה שאומרת:
זה אומר שגם בשר מבושל, מוקפא ומופשר נחשב מעובד? למשל אם מכינים תבשיל בשר כמו חמין, מקפיאים ומחממים שוב (ז"א הפשרה על הגז-בלי להפשיר במקרר לפני) זה נחשב מעובד? מאחר שהוספו מים/תבלינים/מלח כחלק מהתבשיל?
1. שווארמה נחשב בשר מעובד? אם כן איזה תהליך בדיוק הופך אותה למעובד? איזה חומרים שמים בה?
2. בורגר של מקדונלדס? באתר שלהם רשום "100% בשר בקר לא מעובד וללא תוספים"- זה עדיין נחשב מעובד? או כל בורגר מכל סוג שהוא נחשב מעובד? גם כזה שמכינים בבית מבשר טרי/קפוא?
3. האם בשר/עוף "כשר" עובר המלחה בתהליך ההכשרה? אם כן האם ההמלחה הופכת אותו למעובד? ז"א רק בשר לא כשר יכול להיחשב לא מעובד?
בשר
יש סיכון כלשהו בצריכת בשר בקר טרי אוכל עשב מנתח רזה (למשל פילה 5% שומן) שמבושל בקדרה אחת לשבוע? או בכלל? קראתי שהגורם המסרטן בו זה ה heme iron או haem שמתפרק במעי לחומר n-nitroso האם זה נכון? אם לא אז מה בדיוק בבשר גורם לסרטן?
אם מוציאים מהמשוואה את השומן רווי, שיטת הכנה (בישול איטי בחום רטוב 100 מעלות, לעומת צליה מהירה בחום יבש 200 מעלות), מקפידים על נתח איכותי אורגני ומגבילים כמות למנה בשבוע, מה נשאר מסוכן בבשר?
https://www.mako.co.il/health-wellness/healthy-nutrition/Article-c6e037aed527f51006.htm
חלב
הבנתי שהרכיבם הבעייתיים הם לקטוז, קזאין, IGF1, הורמונים ואנטיביוטיקה
לקטוז וקזאין- בגבינות שמנות/מותססות/קשות כמו שמנת חמוצה או גבינה צהובה אין הרבה לקטוז וקזאין אבל יש שומן רווי, אז מה עדיף? המוצר הרזה או השמן? מה יותר דלקתי/מגביר סיכון?
IGF1 הורמונים ואנטיביוטיקה- קיים גם במוצרים האורגנים?
http://m.milk.org.il/cgi-webaxy/item?2451342
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3816927,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4543508,00.html
https://lbscience.org/2018/08/09/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%94%D7%9B%D7%A6%D7%A2%D7%A7%D7%AA%D7%94/