האם יש דרך לכמת את שנות העישון הפאסיבי לשנים של עישון אקטיבי? למשל: X שנים של עישון פאסיבי שווה ל X חלקי איזה פקטור כלשהו? מן הסתם, עישון מיד ראשונה אקטיבי אמור להיות יותר מזיק מעישון יד שניה.
מדוע אני שואל? כי ישנם מחשבוני סקר לחישוב סיכון לחלות במחלות שונות. והם שואלים אם אותו אדם עישן בעבר, ואם כן כמה שנים וכמה קופסאות ביום. כאן אני לא יודע מה לענות כמעשן פאסיבי?
תודה
שלום
אני בן 45 ומאז שנולדתי ועד היום בו אבי נפטר מהתקף לב, נחשפתי לעישון פאסיבי מאסיבי בבית. אבי היה מעשן כבד של 3 קופסאות ביום והוא עשה זאת לידינו (אני בן יחיד). אני זוכר את ריח העשן החזק בכל גיל. גרנו באזור קר ולכן רוב הזמן החלונות היו סגורים והוא עישן לידי ללא הפסקה. למרבה המזל שלי, הוא נפטר מהתקף לב כאשר הגעתי לגיל 14 וחצי לערך. אימי היום בת 83 נמצאת בבית אבות עם דמנציה אבל לא פתחה אף מחלת סרטן.
מאז העישון הפאסיבי בגיל 14 מעולם לא עשנתי בעצמי ולא נחשפתי כמעט לעישון פאסיבי אחר.
האם אני נמצא בסכנה כלשהי לפתח מחלה הקשורה בחשיפה לעשן בגיל הילדות? רופא המשפחה אמר שהוא לא שמע על אף מקרה שאדם פתח סרטן ריאה בנסיבות כאלו. ב 2013 עשיתי צילות ריאות בעקבות שיעול ממושך והוא יצא תקין (שיעול לאחר התקררות שנמשך חודשיים).
האם צריך בדיקות נוספות?