תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אשתי בת 28 סרטן השד גרייד 3 רגיש לאסטרוגן שלילי לפרוגסטרון ולHER2.
רמת התחלקות של 70. בבדיקה גנטית מקיפה בארצות הברית לא נמצא שום גן הידוע כגורם לממאירות.
מטופלת כרגע בAC+טקסול
שלחנו את הביופסיה לפתולוג נוסף, הוא טען שהגידול מאד נדיר לאשה בגילה ומומלץ לשקול בדיקה גנטית של הגידול עצמו כדי לבדוק אופציה של זיהוי מוטציה בגידול.
הוא טען שיתכן שתמצא למשל מוטציה נדירה בHER2 שאולי יש לה תרופה וכד', דבר שיוכל לשפר את הטיפול.
האם באמת מומלץ לשקול בדיקה גנטית לגידול עצמו. האם יתכן תוספת לפרוטקול טיפול בעקבות זה. האם יתכן טיפול מונע ביולוגי אחרי הניתוח בעקבות זאת?
יש כאן כמובן עלות כספית, אך אם יש אפילו סיכוי קטן לתועלת אז אולי זה שווה...
כמה חולה בסרטן השד צריכה לחשוש מקורונה. האם רק דרוש זהירות יתירה. או שממש צריך לדאוג ברמה של קרוב לפאניקה. למשל יש לי בנות קטנות במוסדות לימודים (בת 5 ובת 2) האם מומלץ להשאיר אותם בבית?
תודה!
קודם כל תודה רבה!
האם כדאי לשלוח רק את הביופסיה לחוו"ד שניה או את הCT-פט או את הMRI או את כולם כדאי לשלוח לחוו"ד שניה. מה הכי חשוב לשלוח לחוו"ד שניה?
תודה רבה!
אני בת 26 יש לי גוש בשד ובבדיקת ביופסיה הוא אובחן כגידול ממאיר. בבדיקת CT הוברר כי שאר הגוף נקי אבל הגידול באמת ממאיר. הגוש בגודל 4 ס"מ.
הבנתי שגידול בגיל הזה הוא נדיר מאד. האם יתכן מצב שהאבחנה מוטעית? כמה מכרים שלי סיפרו לי סיפורים קרובים על אנשים שהיו על סף התחלת טיפול והוברר שהיה טעות באבחנה. זה מדע בדיוני? שווה לשלוח לחוות דעת נוספת? במידה ואני שולחת לאבחנה נוספת, האם לשלוח את הביופסיה או את הCT או את שניהם...