תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב.
מספר חודשים השתמשתי בטמוקסיפן, בשל תופעות לוואי (התכווצויות שרירים ועוד) עברתי לשימוש בנולבדקס. התופעות לוואי שהציקו לי עברו אך כחודש וחצי בערך לאחר השימוש בנולבדקס החלה הקצנה בגלי חום והזעת לילה מאוד קיצונית(עד למצב של חולצה רטובה). האם נראה שההזעת לילה הקשה קשורה למעבר לנולבדקס? חשוב לי להדגיש שהתופעה החלה בערך כחמישה שבועות לאחר תחילת השימוש בכדור.האם יש צורך לבדוק גורמים אחרים להזעה?
בתודה מראש
שלום רב, אני לאחר למפקטומי והקרנות. ללא צורך בכימותרפיה. סרטן שד בשלב אחד עם 100% רגישות לאסטרוגן. אמורה להתחיל טמוקסיפן 20 מ"ג.
מצרפת מחקר לגבי יעילות טמוקסיפן במינון של 5 מ"ג שפורסם לאחורנה.
שאלתי מדוע המינון המקובל היום הוא עדיין 20 מ"ג לאור תוצאות המחקר. האם יש מקום לשקול מינון נמוך יותר?
אני בגיל 51, בשלב טרום גיל המעבר. אמורה לאחר הקרנות להתחיל טיפול בטמוקסיפן.(הגידול עם 100 % רגישות לאסטרוגן)
הבנתי שלפני גיל המעבר הטמוקסיפן עשוי לפגוע בצפיפות העצם. האם גם בשלב זה טרום גיל המעבר-פרי מנפאוזה הטמוקסיפן עשוי לגרום לדילול צפיפות העצם?
במשפחתי היסטוריה של אוסטופורוזיס מגיל צעיר ולכן חוששת.
תודה על תשובתך
לקבל חות דעת שניה מכירוג או מאונקולוג?
שלום רב
אני לאחר ניתוח למפקטומי,גידול בגודל 11 מ"מ. סרטן שהוגדר שלב 1.
בבדיקה פתולוגית לאחר ניתוח נמצא שוליים טרום סרטניים. לדברי הכירוגית אין צורך בניתוח נוסף כיוון שמדובר במצב טרם סרטני.
אני לא רגועה ,אודה לחוות דעתכם במספר נושאים:
1.האם יש צורך בניתוח נוסף במצב זה?
2. . מה הזמן המקסימאלי ממועד הניתוח להתחלת ההקרנות?
3. האם מומלץ להתחיל בטיפול הורמונלי- טמוקסיפן כעת במקביל להקרנות כיוון שיש תאים טרום סרטניים (ולא לחכות לסיום ההקרנות)