תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הי ,אני אמורה לעבור שיחזור שד עקב גידול .
אשמח לחוות דעת לגבי המנתח הפלסטי דר' לירון אלדור
והכירורג דר' רפי קליין .
המון תודה, בריאות
שלום רב,
בת 51
לפני מספר ימים נבחנתי עם גידול ממהיר בשד INVASIVE DUCT CARCINOMA GRADE 2
AND FOCACI OF DCID
ER POSITIVE 90%
PR POS 10%
HER 2 NEGATIVE ,
בגודל של 1.3 ס"מ .
יש לציין שלפני 20 שנה בגיל 31 נבחנתי עם אותו סוג של גידול , אותה דרגה ,גם חיובי להורמונים .עברתי כימוטרפיה, הקרנות וקיבלתי כ- 4 שנים טמוקסיפן.
כאמור עד כה הכל היה תקין ואפילו שכחתי מהמחלה עד שלצערי קיבלתי הפתעה לא נעימה .
אנא ממך לענות על מספר שאלות עד שאגיע להתייעצות .אפילו שייתכן שהתשובות תאורטיות בלבד אשמח להתייחסות .
1. האם תאורטי מדובר על הישנות המחלה ז"א גידול חוזר באותו שד או מדובר בגידול חדש או שלא ניתן לקבוע .יש לציין שהגידול הפעם במקום מרוחק מהאזור הקודם .
2. לפני 20 שנה עברתי הקרנות , אבל לא זכור לי עם על כל השד או רק באזורנם מסויימים (בוצעו מספר קעקועים לצורך זיהוי האזורים המוקרנים).האם במקרה כזה אני יכולה לעבור גם הפעם למפקטומי ?
3. האם במקרה שלי ניתן לקבל רק טיפול הורמונלי ללא כימוטרפיה ? אני יודעת שאולי תלוי במספר הבלוטות הנגועות אבל אם אין בלוטות נגועות האם אפשרי?
יש לציין שעדין יש לי מחזור .
4. אני מאוד כועסת על עצמי וחושבת כל הזמן על זה שבשנת 2017 לא עשיתי ממוגרפיה ואולי יכולתי למצוא את הגידול בשלב מוקדם יותר .יש לך תשובה שיכולה להרגיע אותי ...
המון תודה .....וסליחה על השאלות הרבות ....