תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
שלום רב,
אני בהתלבטות גדולה לגבי נטילת הטיפול האנטי הורמונלי :Tamoxifen או Arimidex
הבנתי ש Arimidexיותר אפקטיבי למניעת הישנות המחלה .
בת 51 עברתי טיפול TC והיה לי ווסת גם אחרי הטיפול הראשון בחודש מאי 2019.
נכון לעכשיו אין לי ווסת אבל ייתכן שהשחלות עדין מפרישות הורמונים.עשיתי פרופיל הורמונלי ככל הנראה אני בpostmenopausa אבל לפי דברי הרופא ה"שחלות מתוששות"
השאלה שלי אם אני רק בתחילת הmenopausa אם הArimidex מתאים ועדיף או שעדיף Tamoxi.
חשוב לי לעשות את המקסימום למנוע את הישנות המחלה ,אני בסבב שני ,מקומי באותו שד לאחר כ19שנים.
המון תודה,חג שמח!
האם כאבים במפרקים של הידיים,רגליים , לאחר סיום טיפול כימוטרפיה בשילוב של טקסוטר וציקלופוספמיד זו תופעה ידועה ?
תודה
שלום ,ברשותך יש לי עוד שאלה...
לפני שבוע עברתי ניתוח בשד שעבר מסטקטומי ע"' החלפת המרחיב בשתל סיליקון קבוע ,והרמת השד הבריא ע"י mastoplexy.
השאלה שלי לגבי השד הבריא:
משנת 2014 יש לי ממצא שפיר ליד הפתמה .
ב2014 ניסו לקחת ביופסיה אך לא הצליחו. המשכתי עם המעקב.
במעקב שביצעתי במאי 2019 נרשם bi rads 3
"לא מוגדר ייתכן שפיר" והוחלט על ביצוע us חוזר תוך 6 חודשים
כפי שרשמתי לפני שבוע עברתי הרמה של השד והaureola הוקטנה ,הפתמה שינתה מקום .כל המבנה של השד שונה.פתאום אני חוששת ,
האם ייתכן שעכשיו הממצא נעלם ואולי אני מפספסת משהו ?! אולי גרמתי להחמרת המצב בשד הבריא ?
האם מספיק לבצע us בעוד כחודש וחצי?
לא יודעת אם השאלה שלי מובנת ?
המון תודה !
שלום רב,בת 50 ,גידול שלב 2 הורמונלי .סיימתי 4 מחזורים של טיפול כימוטרפיcyclophosphamide ,TC taxotere, לפני כחודש וחצי. מייד עם סיום הטיפול הופיעו כאבים חזקים בכל המפרקים והשרירים ,בידיים,רגליים ,בגב .לאחר ישיבה ממושכת ובבוקר תחילת ההליכה ממש קשה ..
עוד מספר ימים אתחיל ליטול טמוקסיפן ואני ממש חוששת מתופעות הלוואי -אם לפני אני מרגישה כל כך גרוע מה יהיה לאחר טמוקסיפן ?!
האם יש סיבה לכאבים שאני חשה בכל הגוף ?האם ניתן להקל על התופעה?
תודה רבה
בת 50 ,גידול הורמונלי 2 stage
2.5 ס"מ ללא מעורבות של בלוטות הלימפה.
עברתי ניתוח מסטקטומי ובהמשך כימוטרפיה 4 טיפולים של tc ,עקב תוצאת אונקוטייפ 30.
התחלתי בכימוטרפיה שלושה חודשים לאחר הניתוח.
נראה לי יותר מהזמן המקובל שלפי מה שקראתי גם בפורומים באנגלית זה עד חודשיים.
פתאום חוששת על הפחתת היעילות של הטיפול.
שלום רב,אני אמורה לעבור ניתוח מסטקומי
ושחזור השד באותו ניתוח.מפני שבעבר חליתי ועברתי למפקטומי והקרנות המליצו על שחזור השד באמצעות שריר מהגב לטיסימוס דורסי. רופא אחד אמר לי שכן אפשר לבצע רק ניתוח של שחזור עם אלודרם ושתל סיליקון והעור שנשאר.
אני מאוד מבולבלת וצריכה להחלית במהירות .
לא מעוניינת לפגוע בעוד אזור בגוף.לא ייתכן שלאחר ניתוח ופגיעה בשריר לא יהיו השלחות וחולשה בשריר
שני כירורגים אמרו שאין השלחות על השריר ואזור הגב. ברור שנשארת גם צלקת אבל זה לא מפריע לי.
מה דעתך ?
בת 50 , לפני 19 שנה חליתי בסרטן השד דרגה 2, עברתי טיפולים וניתוח למפקטומי , נכון להיום במעקב אצל כירורג ובדיקות תקופתיות כמו ממוגרפיה ו-US . מחזור כמעט סדיר
עקב עייפות , הרגשה של דופק פנימי , חוסר חשק לקום בבוקר ( לא דיכאון)
הרופה המליץ על סימבלטה 10 מ"ג . התחלתי לפני כחודש ב- 5 מ"ג וכבר מספר ימים עברתי ל- 10 מ"ג .
כבר מספר ימים אני מרגישה דקירות בשד הבריא , כמו כן יש לציין שהפרולקטין יצא גבוה (ביקשתי בדיקות הורמונליות והרופא נתן לי במקרה גם פרולקטין )
שאלה שלי : האם הציפרלקס (ובאופן כללי התרופות מסוג SSRI ׂ) יכולות להעלות את הסיכון לסרטן השד ?האם עקב האובדה שמיד לאחר נטילת הציפרלקס אני חשה בכאב/ דקירות בשד מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ואולי לעבור לתרופה מסוג SNRI לדוגמה ?