תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בת 30 עם סרטן שד מפושט בשלד ובכבד, מטופלת כבר שנה בפסלודקס וריבוצקליב.
לאחרונה יש עליה קטנה מאוד במרקרים. ובפט האחרון כתוב כך:
הכבד בגודל תקין. קליטה פתולוגית בולטת פחות בנגע היפודנסי בסגמנט 6 של הכבד, קטן משניים ל-1 ס"מ. מודגמים מספר נגעים היפודנסיים נוספים עד 2 ס"מ בשתי אונות הכבד, קטנו וכעת ללא קליטת FDG ברורה.
קליטות פתולוגיות בנגעים ליטיים וסקלרוטיים במספר חוליות לאורך עמוד שדרה (כולל גוף חוליה C4 בתמט) , בסקפולה משמאל, בסטרנום, בעצמות האגן דו"צ, בפמור הפרוקסימלי מימין (כולל ראש הפמור), בראש וצוואר הפמור משמאל, חלקן חדשות או בולטות יותר (לדוגמה ב- L2, L1 ), חלקן ללא שינוי או בולטות מעט פחות. ב-CT נגעים סקלרוטיים נוספים בשלד ללא קליטת FDG - ייתכן גרורות שנרפאו.
סיכום: שיפור בפיזור גרורתי בכבד. תגובה מעורבת בפיזור גרורתי בשלד כמתואר.
אני לא מבינה כיצד יתכן שבכבד הגידול קטן ומגיב לטיפול, ואילו בשלד הוא ממשיך להתפתח.
האם תגובה מעורבת מחייבת להחליף טיפול?
כיום אני בת 29. ב2017 אובחנתי כחולה בסרטן שד, חיובי להורמונים ושלילי לחלבון, שלב 2. עברתי פרוטוקול AC-TAXOL ניתוח והקרנות, טומקסיפן ולקרין.
לאחרונה ביצעתי בדיקת PET ונמצאו גרורות בשלד ובכבד.
הומלץ על מעבר לטיפול בפסלודקס וריבוצקליב.
כמו כן הופנתי לניתוח להסרת שחלות בשביל להביא לדיכוי הורמונלי מלא.
ביקשנו חוו"ד מאונקולוג נוסף על הטיפול המוצא, ולדעתו אין צורך בהסרת שחלות וניתן להסתפק בלקרין בלבד.
מה דעתך? האם אכן אין צורך בהסרת השחלות?
יצויין שאינני נשאית של הגן BRCA.
יש וויכוח בין הרופאים: הרופא המטפל המליץ על כריתת שחלות, לדבריה דיכוי השחלות בעזרת לקרין כפי שנעשה עד עכשיו אינו מספיק ויש פעילות נמוכה שכדאי לנטרל אף אותה.
לעומת זאת טוענת רופאה אחרת [שהלכנו אליה בשביל חוות דעת שניה] שהדיכוי בעזרת לקרין הוא מלא, והניתוח להסרת השחלות הינו פשוט מיותר.
מה דעתך? האם ידוע לך על מאמרים בתחום?
בת 29 עם סרטן שד גרורתי בכבד והשלד, חיובי לER ו PR.
בPET-CT צוין: קליטות פתלוגיות חדשות בנגעים ליטיים ולטיים סקלרוטיים במספר חוליות לאורך עמוד השדרה, לציין נגע הרסני בגוף חוליה C4, יתכן ופורץ את הקורטקס לתעלת שדרה, אך ללא עדות ללא לחץ על חוט השדרה.
האונקולוג המליץ על טיפול בפסלודקס וריבקצילין.
לפי מה שקראתי גורורות בעמוד השדרה הוא מצב חירום באונקולוגיה ויש צורך בהתערבות מהירה בשביל למנוע פגיעה בחוט השדרה. האם לא הכוונה למקרה כמו שלי?
כיום אני בת 29. ב2017 אובחנתי כחולה בסרטן שד, חיובי להורמונים ושלילי לחלבון, שלב 2. עברתי פרוטוקול AC-TAXOL ניתוח והקרנות, ואני נטולת מאז טומקסיפן ולקרין.
היום ביצעתי בדיקת PET ונמצאו גרורות בשלד ובכבד. הופנתי לניתוח להסרת שחלות, וביצוע ביופסיה של הכבד לשם התאמת טיפול.
ברצוני לשאול:
1. האם הסרת השחלות אכן חשובה כל כך? והאם אני עומדת לחיות עוד כל כך הרבה שנים שהסרת השחלות משמעותית כל כך?
2. האם הסרת שחלות היא פרוצדורה עדינה וכדאי לקחת בשבילה רופא פרטי?
3. האם יש קוצנזוס רפואי להסרת שחלות במצב שלי או שייתכן שרופא אחר יאמר שאין צורך?
4. האם חזרה והתפשטות של המחלה כל כך מהר לא מעידים על מצב סופני מהיר? במילים אחרות: האם יש מה לעשות במצב הזה בשביל להאריך חיים?
שלום!
אני בת 26, אובחנתי בסרטן בשד שמאל, קריצונומה חיובי לER.
טופלתי בכימו בפרוטוקול המקובל AC וטקסול, לאחר מכן ניתוח, הגוש היה בגודל 1.2 ס"מ. כמו"כ הוצאו 10 בלוטות, מתוכם רק באחת מיקרו גרורה. כעת מיועדת לטיפול קרינתי.
רציתי לשאול:
1. האונקולוג המליץ להשתלב במחקר קליני לנתינת תרופה ביולוגית [לא רצפטין] שמשמש כעת לטיפול במחלה גרורתית. האם כדאי?
2. הוסת חזרה, האם במשך נטילת הטומקסיפן יתנו לי טיפול להפסקת הוסת? ולמשך כמה זמן?
תודה על הכל!
לאחר 4 טיפולי AC וטיפול ראשון של טקסול עדיין לא פסק המחזור, והיו שיבושים קשים, מחזור תוך 16 ימים, ומאז דימום קל פעם ביום.
זה אמור להפסיק פעם?
התחלתי טיפול כימותרפיה ב AC באמצע מחזור, על אף שהמחזור פסק ישנם אי אילו כתמים שלא מאפשרים לי להיטהר [שומרת טהרה]. אני לא יודעת אם הדמומים הם מחמת הטיפול או בגלל ההתקן שלפעמים מאריך את ימי המחזור.
בתחילת הטיפול נאמר לנו שבזמן הטיפולים אין מחזור, האם הכוונה שאין בכלל, או שישנם דימומים?