תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בסרטן השד מסוג her2
כיום נוטלת לטרוזול בלבד
מעונינת לחזור לעשות לק ג'ל בציפורני הידיים. מאז 2016 לא עשיתי זאת.
ידוע לי שמכשיר יבוש הציפורניים המשתתף בתהליך יש בו מידה מסוימת של קרינה.
האם אפשרי עבורי לחזור ולעשות או מנועה?
תודה
האם יש סוגי מזון או כדורים כלשהם שמפריעם לספיגת בדור הלטרוזיל
בסוף השבוע האחרון פורסם במוסף של העיתון ידיעות אחרונות מחקר על התרופות הגנריות.
הכתבה טוענת שהמפעלים המספקים את החומרים לתרופות הגנריות ונמצאים בסין והודו אינם שומרים לא רק תנאי היגיינה נאותים אלא יש מרמה גם בטיב החומר.
אני נוטלת לטרוזול מזה שנתיים והיא גם תרופה גנירית של טבע.
הבנתי מהכתוב במאמר שכלכלית נוח ליצרני התרופות הגנריות לא להקפיד על חומרי התרופה כמו ליצרניות תרופות המקור להן יש יות מחויבות.
האם עלי לעבור לנטילת פמרה שהיא תרופת המקור? האם יש בעיה בהשגתה?
האם דרוש שירשם במפורש במרשם פמרה ולא תחליף גנרי?
לפני שלוש שנים אובחנתי כחולה בסרטן השד מסוג her2 נכון להיום אני מוגדרת כמחלימה ונוטלת לטרוזול כדור ליום.
בחודש אוקטובר הקרוב אני מתעתדת לטוס לארצות הברית לביקור משפחתי.רכשתי כרטיסי טיסה בחברת אל על.אחרי מות הדיילת שנדבקה במחלת החצבת החילותי לחשוש כי חלק מהטסים בחברה אינם מתחסנים.
אני ילידת 1950 ולפי האתר הרשמי י של משרד הבריאות י לידי שנה זו מחוסנים באופן טבעי.
כיצד עלי לנהוג?
עברו שלוש שנים מאז אובחן אצלי סרטן שד מסוג her2 .כיום אני נוטלת כדור לטרוזול. מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים באזור ליד הברך. האורטופד אליו פניתי היציע לי לעבור מיפוי עצמות מסוג spect.נקבע לי תור לאמצע חודש יוני.
בחודש נובמבר אני אמורה לעבור בדיקה רוטינית של צפיפות העצם ובחודש דצמבר ממוגרפיה עם חומר ניגוד(בדיקה זו היא חד שנתית ומחליפה את בדיקת ה mri שאיני יכולה לעבור)
אני חוששת מכמות הקרינה של בדיקות אלו שאמורות להיות בסמיכות די קרובה.
האם ניתן לדחות אחת מהבדיקות הנ"ל
אני מחלימה מסרטן השד מסוג HER 2. נוטלת לטרוזול מידי יום. בעקבות כך, החילותי לסבול מיובש וגינלי. הומלצו לי שני תכשירים להקל על המצב, הראשון על ידי רופא נשים והשני על ידי רוקחת. כשקראתי את המרכיבים הכתובים על האריזה שלהם התלבטתי אם הם מתאימים למצבי. הראשון – GINOMUNAL-VAGINAL JEL המכיל DENATURED ETHANOL, E3222, E219, E217, SODUIUM METHIL, השני – LOVE JEL על בסיס מים המכיל – METHYL PARABEN. אשמח לדעת איזה תכשיר מתאים לי אם בכלל.
אני מחלימה למעלה משנה מסרטן השד מסוג הר 2.
אוהבת לשתות מדי פעם יין ובירה. האם יש הגבלה כלשהיא לגבי בעניין זה?
עלי להוסיף שאני צורכת לטרוזול על בסיס יומי.