שלום רב. ברקע: סרטן ריאות מסוג NSCLC מטופלת בכדורי טרסיבה (מזה 6 חודשיים) עברתי קרינה כל מוחית עקב גרורות מרובות (לפני חודשיים) עברתי השבוע CT -ראש צוואר -חזה -בטן -ואגן . בוצע השוואה ל CT ראש מ19-11-13 (לפני קבלת הקרנות) CT ראש: סיכום: ללא ממצא פתולוגי בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מ 22-10-13 אברי הצוואר שמורים בתי השחי שמורים *תפליט פלוירלי משני הצדדים- חדש בהשוואה לבדיקה הקודמת *קונסולידציה ריאתית בשתי אונות הריאה משמאל - החמרה משמעותית בהשוואה *גושים פרא- מדיאסטינלים ופרא וורטברחים בשתי הריאות -חדשים בהשוואה לקודמת *נגע מעוגל בקוטר 3.2 ס"מ קדמית לתפליט בבסיס הריאה מימין -מתאים לתמט עגול *קשרית ריאתית בקוטר 2.1ס"מ בבסיס ה -LLL -חדשה בהשוואה לבדיקה קודמת הקנה והסימפונות שמורים עורקי ריאות שמורים שערי ריאות חופשיים המדיאסטינום שמור הלב בגודל תקין עם עיבוי קל של דופן החדר השמאלי ***גרורות באונה השמאלית של הכבד בסגמנטים 4-2-3 בקוטר 2.3 ס"מ בסגמנט 3 -חדשות בהשוואה לבדיקה הקודמת דרכי המרה ללא ממצא מיוחד כיס המרה -הלבלב-הטחול-האדרנלים-ןהכליות ללא ממצא מיוחד הרטרופריטונאום חופשי הרחם בגודל תקין -אין פתולוגיה טפולתית בחלונות עצם:אין עדות להרס גורמי האמת מזה שבועיים אני במצב קליני ירוד חולשה עייפות ושיעול וכאבים נוראיים חזקים משתמשת בחמצן. השאלה: 1.האם שכתוב ב סיכום CT ראש ללא מוצא פתלוגי --האם זה אומר הקרנות הצליחו להרוס את הגרורות? 2.האם יכול להיות המצב התדרדר במהירות בלי סימנים קלינים מקדמיים? 3.לאיזה טיפול ניתן לעבור ?בילוגי?אפטיניב?כימי? 4.מה ניתן לקחת בשביל להקל על הכאבים והשיעול? 5.מה עם הממצאים בכבד?האם טיפול לחוד ? תודה רבה -סליחה על השאלה הארוכה............
NSCLC ברקע סרטן ריאות מטופלת בטרסיבה. לפני שלושה חודשיים נוצר בעיה אצלי והיא -חצי פנים שמאלי רדום -לא קיבלתי טיפול ספציפי לבעיה זו. לפני חודש בחצי אושפזתי במיון עקב חולשה ביד ימנית ובקושי דיבור =אחרי בדיקות MRI ראש התברר גרורות במוח וגרורה עם בצקת קיבלתי סטרוידים ו 10הקרנות לכל המוח. אני עכשיו שלוש שבועות אחרי הקרנות וסרוידים היד והדיבור השתפרו וחזרתי לתפקד כמעט רגיל......חוץ חולשה ועייפות ואיבוד חוש הטעם. אבל החצי הפנים הרדום נשאר אפילו אני מרגישה שעובר לצד השני 1.האם יכול להיות שהקרינה לא הצליחה לעבוד על כל הגרורת ? 2.מה יכול להיות הסיבה שחצי פנים נשאר רדום אפילו התחזק האם מצב בלתי הפיך? 3.איבוד חוש הטעם זה מצב בלתי הפיך?איבדתי חוש טעם אחרי הקרנות
תודה
שלוםרב . ברקע סרטן ריאות מסוג NSCLC
מטופלת ב טרסיבה שהראתה שיפור משמעותי ותגובה מצויונת לטרסיבה
התגלו אצלי גרורות במוח
עברתי קרינה לכל המוח 10 טיפולים
שמעתי ברגע מקבלים קרינה לכל המוח ,שעכשיו חדירות התרופה למוח כעת תשתפר.
האם זה נכון.
ומה הסיבה לכך
שלום רב
חולה סרטן ריאות מסוג NSCLC.מטופלת בטרסיבה מזה 4 חודשייםב CT אחרון שיפור משמעותי בריאות.סימנים בטווח הנורמה .מצב קליני בשיפור.
לאחרונה התגלו גרורות במוח ועברתי טיפול קרינה לכל המוח.בלי תופעות לוואי מיוחדים או אירועים חריגים ומצב קליני בשיפור.
האם עדיף לעבור לתרופה החדשה אפטיניב או להמשיך בטרסיבה
האם מבצעים קרינה לכל המוח תחת צילום MRI או CT אותו זמן
שלום רב .
ברצוני לדעת מה ההבדל בין קרינה כל המוח לבין קרינה ממוקד במוח .
ברקע סרטן ריאות NSCLC
בבדיקה סיטי חזה ,הריאות כמעט נקיות ,בדיקות כל הסימנים (מרקרים) בטווח הנורמה.הרגשה קלינית טובה מאד.ללא כאבים ,תפקוד טוב מאד.
לאחרונה שלח אותי הרופא ל MRI ראש,שהתגלו גרורוה אחת 15*16 מ"מ ומסביב בצקת ועוד 3 גרורות זעירות בלי בצקת.
האמת בלי כאבים או תופעות או ...........
אני מקבלת טרסיבה ,שהראתה שיפור משמעותי בריאות והמצב הכללי .
הרופא החליט לשלוח אותי לטיפול קרינה כל המוח -10 הקרנות
1.מב זה אומר הקרנה כל המוח.....
2.האם טרסיבה לא משפיעה על גרורות מוחית
3האם הקרנה לכל הראש לא תגרום נזק למוח עצמו
4.האם מהקרנה לכל הראש -יכול המצב הקליני להידרדר --קושי דיבור -איבוד שווי משקל-או בעיות נורוגיות אחרות
5.מה התןפעות לוואי לזמן קצר וטווח ארוך מקרינה