לאבא שלי התגלה בריאה הימנית, באונה העליונה, גוש בגודל של 32 מ"מ.הגוש אובחן ע"י ביופסיה כאדנוקרצינומה - POORLY DIFFERENTIAL, את התשובה קיבלנו ביום שני (2 באפריל).ביום חמישי האחרון (5 באפריל) אבי עשה בדיקת PET CT בבי"ח בילינסון.מאחר וזה חול המועד של חג הפסח תוצאות הבדיקה יתעכבו מאוד...פניתי באותו היום של בדיקה זו לרופא הריאות המטפל וסיפרתי לו שאבי סובל מכאבים עזים בריאה הימנית וקשיי נשימה ולא יכול לישון וגם אם הוא מנסה אז רק בישיבה ובקושי בכלל מצליח להרדם. הסתבר שהצטברו מים או נוזל בריאה בכמות של כשני ליטר, אבי אושפז עוד באותו יום חמישי בבי"ח מאיר לצורך ניקור מים מהריאה, הוצאו לו ליטר ושבע מאות מהריאה. הנוזל היה אמור להישלח לבדיקה. ביום שישי למחרת ערכו צילום ריאות נוסף כדי לראות האם בינתיים הצטבר שוב נוזל ומאחר ולא הוא נשלח לחופש לשישבת. היום יום ראשון אבי חזר לבי"ח ושוב עשו לו צילום ריאות והתברר לנו לדאבוננו הרב כי כמות המים בריאה חזרה וגדלה לאותה הכמות שהיתה לפני הניקור. מחר ינקרו שוב. הנוזל ישלח לבדיקה ציטולוגית. התשובות לשתי הבדיקות הללו יתקבלו רק בעוד כעשרה ימים ובינתיים אבא סובל מכאבים עזים. המחלה בטח מתפשטת והשאלה מדוע לא מתחילים לטפל בו ?? הוא מאושפז במחלקת ריאות בביח מאיר כ"ס. נותנים לו רק משכחי כאבים וניקור מים מהריאה בכל פעם שיתמלא מחדש עד לקבלת התוצאות. התחושה שלי שאנו מאבדים זמן, תקוה, הכאבים הורגים את אבא שלי הוא סובל כך כבר שלושה שבועות מרגע שעשה את הביופסיה.מה ניתן לעשות למענו? אנו חסרי אונים. אודה על תשובתך המהירה.