שלום ד"ר גוטפריד,
אני מודע לכך שהשאלה קצת מוזרה והיפוכונדרית, אבל אני מאוד מודאג וחושש מהנושא כי אני יודע עד כמה האזבסט מסוכן.
היום יצא לי להיות במחסן ביתי ישן וקטן שתקרתו עשויה מלוחות האסבסט שבצורת גלים. (לא זוכר את החומר ממנו הקירות עשויים, אבל זה היה מחומר בניה עבה ולא מסוג המחסנים עם קירות ממתכת).
הייתי שם משהו כמו שעה (עובד שם חייט) והחלפתי בגדים לצורך מדידה.
בזמן ההחלפה הנחתי את הבגדים על הרצפה ועמדתי שם עם גרביים.
היה שם אבק. אין לי מושג מה מצב האסבסט שם, אבל רק ברגע שיצאתי מהמבנה שמתי לב שהתקרה מאזבסט ונבהלתי.
ממה שיצא לי לשמוע האבק ממבנים ישנים, ובמיוחד מאזבסט גורם לסוגי סרטן מסוכנים ובלתי ניתנים לריפוי. הבנתי גם שמי שנחשף לאזבסט צריך לזרוק את הבגדים שלו כי הסיבים לא יוצאים בכביסה והיו אפילו ילדים שחלו כתוצאה מחלקיקי האזבסט שנדבקו בבגדים של הוריהם שעבדו במפעלים עם החומר.
אני ממש מקווה שאני מגזים, אבל אני ממש חושש כי הלכתי שם בגרביים והבגדים שלי היו על הרצפה עם האבק מהמחסן.
האם החשיפה שלי אכן הייתה מסוכנת?
האם צריך לזרוק את אותם בגדים?
כמו כן, בעבר נהגתי לפזר על הפנים אבקת טאלק לפני הגילוח כדי להחליק את העור ולהקל על הגילוח. עשיתי זאת באופן יום יומי. יום אחד גיליתי שאבקת הטלק מכילה אזבסט ולא הבנתי איך זה לא כתוב באותיות ענק על האריזה ולמה לעזאזל משווקים סכנה כזו בחנויות?! כמובן שהפסקתי להשתמש בחומר, אבל אני זוכר בוודאות ויודע שיצא לי לשאוף את האבקה כי אי אפשר לפספס את הענן הלבן שמתפזר כששמים את הטאלק על הפנים.
הייתי שמח לדעת מה פוטנציאל הנזק שנגרם בעקבות חשיפה מסוג כזה ומה עושים?
ממש מקווה שתצליחי להרגיע אותי כי אני ממש ממש לחוץ.