כן אני חושבת שכן .
תגובה טובה לטיפול זה כן , השאלה אם זו תגובה שכיחה לטיפול או שזה מקרה יוצא דופן כי הרופאים שלו מאוד התלהבו מהתוצאה והיה נראה שזה מקרה חריג ולא ציפו לזה.
ורציתי לדעת מה המשמעות של ירידה של 70 % ? האם זה אומר שיש איזה שהוא סיכוי להחלמה? או שאין אפשרות להרוג את אחרון התאים הסרטניים לא משנה כמה טוב הוא יגיב...?
בנוסף , רציתי לדעת האם בד"כ בכימו הבאים ההשפעה הולכת ופוחתת ?
שלום.
אבי חולה בסרטן מסוג NSCLC קצינומה squamos cell והיה לו גידול קצת יותר מ7 ס"מ בסטייג' IIIB עם בלוטות לימפות נגועות וגידולים בריאה השניה אך ללא גרורות מרוחקות .
אבי עבר 10 הקרנות וקיבל פעמיים כימו 5 שעות כל פעם. בכל מקרה עשו לו עכשיו פט סיטי ויצא בבדיקה שהגידול הקטין ביותר מ70% והוא כרגע כ3 ס"מ. כמו כן רשום שהכימו לא הזיק לו בשום צורה .
שאלתי היא, עד כמה טובות תוצאות אלה? ומה לדעתך זה אומר לגבי המשך? והאם זה נותן יותר סיכוי להחלמה ע"י טיפול כימי ללא ניתוח ? והאם אלו ביכלל תוצאות ככ טובות ונדירות כמו שהבנתי. תודה רבה על זמנך שוב :)
שלום,
רציתי לדעת, במידה והכימותרפיה וההקרנות אכן מצליחות להקטין את הגידול , מה בכל זאת גורם למוות מסרטן מסוג תאים לא קטנים ?
בנוסף, אבי החל היום לאחר ההקרנות להשתעל מעט מאד דם, ורציתי לדעת ממה זה נובע מלבד שברור שזה אחד התפועות במקובלות של הסרטן.
תודה
האם אין כל תקווה שאבי יצא מזה ??
לאן שאני לא פונה ואיפה שאני לא מסתכלת אני רואה אחוזי הצלחה מעטים מאוד
ואני לא הבנתי ממך כלכך אם יש איזה שהוא סיכוי אפילו הכי קטן שהוא יצא מזה?
אני אשוב ואומר שהוא בנאדם מאוד מאוד מאוד חזק וחוץ מהדבר הזה הוא בריא ובמצב מעולה
שלום דר' מיה גוטפריד.
לפני כ4 חודשים גילינו כי לאבי יש גידול במדיאסטינום שגודלו 6 על 6 על 6.
לפני כשבוע קיבלנו תוצאה של ביופסיה שמדובר בסרטן ריאתי nsclc
היום הינו אצל אונקולוג, שאמר שאין שום אפשרות שבעולם לנתח גידול במיקום כזה מכיוון שהוא יושב בין כל הכלי דם המרכזיים ומחובר באמצעות בלוטות לימפה .
בנוסף אבי חולה באמפיזמה ומצב הריאות שלו גרוע ביותר למרות שאין לו קשיי נשימה.
בכל אופן האונקולוג אמר שלא יהיה ניתן לבצע יותר מ10 הקרנות מכיוון שזה יפגע בריאותיו שכבר פגועות אנוש.כששאלנו אותו האם יש סיכוי לצאת מהמחלה ללא ניתוח , הוא ענה בחיוב אך לאחר מכן לקח אותי הצידה ואמר שהאמת היא שלא ממש ושנותרו לו עוד כ 9 עד 11 חודשים לחיות.
שאלתי אלייך היא האם באמת אין שום סיכוי שהוא יצא מהמחלה ללא ניתוח?
והאם כדאי להמשיך ולברר אם יש כירורג שכן יהיה אולי מוכן לנתח גידול כזה.
והאם כל תקווה שהוא יחלים אבודה? מדובר בבנאדם מאוד מאוד חזק, ובריא בהס"כ.