אמי עברה ניתוח להסרת גוש מדופן בטן עליונה לפני כחודשיים. לאחר הוצאת הגוש הסתבר כי מדובר בגרורה (3 כירורגים היו משוכנעים י מדובר בסוג של הרניה או גוש שומני). לפי ביופסיה מדובר בSMAL CELLS CA, אשר מקורה יכול להיות באיברי המין/שד/ריאות. לפי בדחקת CT נראה כי המקור הוא בריאה. לאחר יכוץ עם אונקולוג באיכילוב הוסבר לנו כי אין זה משנה מקור המחלה כי מדובר בSMALL CELLS IN A SMALL CELLS IN A SMALL CELLS. והמליץ על טיפול ב Cisplatin+Etoposide 3 ימים ברצף 4 מחזורים ולאחר מכן הקרנה מונעת למוח (חד פעמי).הרופא ציין כי כ80% יוצאים מזה, אולם קיימת סכנה של התפרצות נוספת כעסור כמה שנים.כיום אנחנו לאחר סבב ראשון של כימו. בבית החולים נתנו לנו להבין כי SCLC מגיב מצויין לטיפול הנ"ל, אולם המידע באינטרנט לגבי סוג הסרטן אינו אופטימי כלל. שאלותיי ברשותך הן:1. מהי משמעות הSMALL CELLS IN A SMALL CELLS IN A SMALL CELLS. האם זהו בעצם סרטן התאים הקטנים?2. האם באמת יש מקום להיות אופטימי ולצפטות להחלמה מהמחלה? 3. כיצד מתיישבת הסטירה בין דבריו של הרופא על החלמה לבין המידע באינטרנט כי מדובר בסרטן קטלני? 4. עד להתחלת הכימו אימי תפקדה רגיל לחלוטין בכלל לא ניתן לראות ליה שהיא חולה. האם זהו סימן טוב?אני מודע לעובדה שקשה לתת חוות דעת דרך האינטרנט אולם אני במתח נוראי המשפיע על תפקודי ביוםיום. אני לא חושב שיהיה מישהו יותר שמח מהמשפחה שנגלה שהיא ב אמת יצאה מזה אולם אני לא רוצה ךהישבר שוב כמו ביום גילוי המחלה....תודה רבה!