שלום רב,
אמי לאחר שני סבבי כימותרפיה ולקראת סוף הקרנות ונאמר לה שיש לה
צלקת בריאה. האם זה עלול לפגוע באיכות החיים שלה?
תודה
שלום
התוצאות של הבדיקה יגיעו כמה ימים לאחר תחילת טיפול כימי וקרינה.
אני מניחה שהרופאים לא ישנו באופן מיידי את סוג הטיפול בהתאם לתוצאות,
אם התוצאות יצביעו על מוטציה. האם זה נכון? רק במחזור הבא ייתבצע שינוי של הטיפול בהתאם למוטציה, אם תתגלה כזו?
תודה רבה
שאלה נוספת שרציתי לשאול- מתי משתמשים בסוג זה של הקרנות?
ושוב תודה רבה
בוקר טוב ד"ר
רציתי לדעת מה הסיכויים שלא יצליח טיפול משולב קרינה וכימו בחולה שנמצא בשלב 3A ? שמעתי שיש חילוקי דעות בין רופאים לגבי אופן הטיפול בחולים שנמצאים בשלב 3A וכן שמעתי שלא תמיד הטיפול המשולב מצליח.
בתודה רבה מראש וחג שמח!
רציתי בבקשה לדעת מה קורה אם בדיקה מולקולרית מגלה מוטציה בגן מסוים ואין לזה תרופה רשומה בישראל או בכלל תרופה מתאימה. האם בעצם מדובר על 4 מוטציות שלא נכללות בסל הבריאות (בהקשר לסרטן הריאה) או מעבר לכך?
שלום ד"ר
השאלה שלי היא תוך כמה זמן ניתן לראות שטיפול כימי מבוסס פלטין פלוס קרינה שאמא שלי מקבלת בו זמנית אכן אפקטיביים? והכוונה לאפקטיביות היא שהגידול לא גדל ואף קטן. ואני מבינה שאפשר להבין זאת מבדיקת CT שמבצעים.
אני שומעת על מקרים, וזה הגיוני, שטיפול כימי מסוים לא אפקטיבי ואז יש צורך להחליף.
תודה רבה מראש
רציתי לשאול אם יש מחקר או ניסוי שאפשר להשתתף בו לגבי התרופה דורבלומאב, שאני מבינה שהיא עדיין לא רשומה בארץ... והאם ידוע מתי היא תירשם בישראל...
הבנתי שהיא מאוד מוצלחת
תודה רבה וחג שמח :)
מה הכימותרפיה שנחשבת אפקטיבית לשלב 3 אדנוקרצינומה תאים גדולים, הגידול בגודל 3 ס"מ רק בריאות ויש גם בלוטות נגועות בריאות, אין גרורות. האם כימותרפיה מבוססת פלטין עוזרת?
והאם יש מחקרים שניתן להשתתף בהם
תודה רבה וחג שמח
שלום ד"ר,
רציתי לשאול מה הקצב שבו גידול גודל ומתפשט.
האם הגידול צריך להגיע לשלב 3 או 4 כדי לשלוח גרורות, או שיכול לשלוח גרורות גם בשלב 1 או 2 , תוך כמה זמן הוא שולח גרורות?
לאמא שלי נקבע תור לכימותרפיה חודש אחרי האבחון, ואנחנו לחוצים.
שאלה נוספת- האם זה נכון שלאדנוקרצינומה מומלצת כימותרפיה ממשפחת הפלטין פלוס סוג נוסף, כדי שזה יהיה אפקטיבי? ואם כן, איזה סוג הכי מועיל, כי אני קוראת שיש אנשים שכימותרפיה לא משפיעה על הגידול.
הבת הדואגת
ד"ר שלום רב,
לאמי התגלה סרטן ריאות מסוג אדקרצינומה לאחרונה, כנראה שלב 1 או 2.
האונקולוג המטפל ביקש מאמי את הממצאים של כריתה חלקית של סרטן השד שביצעה לפני שמונה שנים.
אני מנסה להשיג עבורה (בוצע באסותא). אני לא מבינה מה עומד מאחורי בקשה זו? האם זה ישמש לאבחון גנומי ? אולי זה אותו סוג?