לד"ר מיה גוטפריד שלום רב,
סובלת מסרטן גרורתי, במספר איברים. לפני מספר ימים, הוציאו לי בהליך של ניקור כ- 1,000 CC מהריאה השמאלית.
בדיקת ציטולוגיה הדגימה תאים סרטנים מרובים בנוזל שהוצא. שאלתי היא, האם מלבד הטיפול בסרטן, ישנה דרך אחרת שאינה ניתוחית לטפל בהצטברות נוזל בריאה השמאלית? תודה מראש על תשובתך.
ל ד"ר גוטפריד שלום רב,
כעת ( כ 50 יום אחרי הגילוי של הקריש בריאה השמאלית ועד כה קיבלתי כ-100 זריקות קלקסן . בימים הקרובים אני אתחיל טיפול כימו(דוקסיל – CAELYX).
השאלה, האם ניתן לקבל באותו זמן:CAELYX - וקלקסן? או צריכה להפסיק אחת מהתרופות.
תודה רבה על תשובתך .
תודה רבה על תשובתך המהירה ומעודדת.
כעת ( כ 18 יום אחרי הגילוי של הקריש , סטורציה היא בין 95-97, אני ממשיחה לקבל זריקות קלקסן ולא מרגישה צורך בחמצן. השאלה : להמשיך לקחת חמצן שכן יכול לשפר את המצב או להפסיק לאור העובדה שלא מרגישה צורך .נדרש CT על מנת לבדוק סטטוס של הקריש?
תודה רבה וחג שמח!
שלום רב,
אני חולה בסרטן גרורות בריאות, כבד ומוחון. לפני כ – 10 ימים התחלתי לסבול מקוצר נשימה קיצוני ומערכי סטורציה נמוכים (בסביבות 60). בעקבות כך, פוניתי, באופן מידי, למיון. שם התגלה, כי אני סובלת מקריש דם גדול בריאה השמאלית. אושפזתי וטופלתי בזריקות קלקסן, במהלך ימי האשפוז. כן ובמהלך ימי האשפוז, נזקקתי בחלק ניכר מהזמן לחמצן. כעת נמצאת מספר ימים, מתום האשפוז, מטופלת בזריקות קלקסן ועושה מינימום מאמץ. כבר כמעט ולא צורכת חמצן. אני מרגישה, כי מצבי משתפר ומרגישה יותר טוב. האם, אני צריכה להמשיך ולהיות במנוחה? האם יש פעולות נוספות שניתן לעשות, כדי לשפר את מצבי? תודה מראש על תשובתך.