הוא אמנם כבר לא מה שהיה פעם מבחינת משתתפים ותמיכה, אבל לדעתי זה יותר מתאים מאשר הפורום כאן. בלי קשר, אם תרצי לשוחח אני אשמח להקשיב ולעזור במה שאוכל (סטודנט לרפואה ). תשלחי לי מייל ל jizz.mmo@gmail.com
הרבה בריאות.
דן
ראשית אני מצטער לשמוע על האבחנה שלך. מבחינה רפואית, המקור הכי אמין לקבל ממנו תשובות זה האונקולוג המטפל שלך. ואם את מרגישה שלא קיבלת מספיק אז בהחלט כדאי לשקול חוות דעת נוספת, אפילו במרכז רפואי אחר לפעמים.
אם הקושי העיקרי שלך כרגע הוא יותר נפשי, שזה בהחלט מובן, אז מלבד תמיכה מקרובי משפחה, חשוב לקבל עזרה מקצועית גם בזה. גם כאן הרופא המטפל או רופא המשפחה יכול להפנות אותך לאדם הנכון.
בלי קשר, יעילות הטיפולים השתפרה משמעותית היום. ישנם לא מעט אפשרויות טיפול, ולהבדיל מסרטנים יותר אגרסיביים כגון סרטן לבלבל, סרטן ריאה הוא לא בהכרח גזר דין מוות, אם כי למרבה הצער ברוב המקרים הגילוי נעשה בשלב 3 או 4 מה שמפחית את סיכויי ההחלמה. גידול בשתי הריאות יכול להיות שהוא שלב מתקדם, אך יש גם מקרים, בעיקר אצל מעשנים, שגילוי הריאה מתפתחים סימולטנית בשתי הריאות יחד, ואז זה ייתכן שהגילוי הוא בשלב מוקדם למרות מערבות שתי הריאות...באופן כללי, כל עוד ואין גרורות לכבד (עצמות זה פחות מדאיג), אז יש תקווה.
לגבי פורומי תמיכה, מרבה הצער כבר אין כאלו בארץ, לפחות לא באינטרנט כמו פעם. הפורום כאן מתמקד בצד הכליני בלבד. אבל את יכולה לפנות לאגודה למלחמה בסרטן ולקבל ייעוץ,והפנייה למוקדי תמיכה.
אני מבין שעדיין לא קיבלת תשובה מבדיקת ה CT. את יודעת באיזה סוג גידול מדובר? תאים לא קטנים? את מעשנת? ואם אפשר לשאול בת כמה, ומה היו הסמפטומים ולמשך כמה זמן?
המון בריאות ורק חדשות טובות.
שבת שלום
להתפשטות המחלה בשום דרך שהיא. דימום קל אפשרי לאחר ביופסיה אך מצריך בירור אצל הרופא שגם יפנה לצילום CT. דימום יותר משמעותי ומתמשך יכול להעיד על סיבוך של הביופיסיה כמו המופטיסיס או אף זיהום דלקתי (אם יש שיעול, והדימום החל כמה ימים לאחר הביופסיה, אז הסבירות לדלקת יותר גבוהה, שכן דימום ישיר בשל הביופסיה בדרך כלל מתחיל בסמוך לביופסיה). בכל מקרה, לחזור לרופא המטפל.
שלום
לאדם שלא מאובחן בסרטן, זה ממש לא מומלץ לשאול שאלות על סרטן בפורום סרטן. באופן כללי כל רופא מומחה לוקח את הסימפטומים לכיוון ההתמחות שלו. גם כאב גב גב עבור אונקולוג ריאה זה עוד סימפטום לסרטן ריאה. הרופא שהכי מתאים לך כרגע זה רופא המשפחה שמכיר אוך ויודע כיצד להמשיך בבירור. בלי קשר, סרטן ריאה אצל גבר צעיר שלא מעשן נחשב לנדיר מאד. רשמת כיח דמי, אבל לא ציינת אם הוא יוצא בשיעול או ללא שיעול. אם ללא שיעול אז זה עוד יותר מרחיק את הפרוגנוזה ממנה אתה חושש. לרוב דימום קל קשור יותר בבעיות אף אוזן גרון ולא ריאה (לדוגמה דימום מנימים באף). אפילו אלרגיות ואסטמה יכולים לגרום לכך, כמו גם הפרעות קרישת דם שונות.למען השקט הנפשי תבקש מרופא המשפחה צילום CT חזה שנותן תמונה יותר ברורה מרנטגן. במקביל ההיתי פונה לאף אוזן גרון. במקרה ולא מוצאים את מקור הדימום אז בהיעדר סימפטומים נוספים, ממשיכים במעקב עי צילום חוזר כעבור 3 חודשים או ברונכוסקופיה. ייתכן שעד אז התופעה תחלוף מעצמה.הרבה בריאות
למכור כליה כדי לממן את זה באופן פרטי. יש מכונה אחת כזאת בארץ (בבלינסון נדמה לי) והיא משמשת בנתיים רק לצרכים מחקריים. אף רופא לא ישלח חולה ששמו זה לא שמעון פרס לבדיקה כזאת למרבה הצער. MRI רגיל יכול להחליף CT רגיל אבל לא PET CT שהיא בדיקה שונה. בכל אופן היתרונות של PET CT עולים על החסרונות כאשר באמת יש בו צורך.
סרטן ריאה הקשור בחשיפה לאסבסט (מזוטליומה) נפוץ רק אצל אנשים שעבדו במפעל לאסבסט ללא ציוד מיגון נדרש למשך שנתיים ומעלה. וגם אז ב 70% מהמקרים מדובר באנשים שהם גם מעשנים כבדים. גג אסבסט מכיל 10% סיבי אסבסט לבן שנחשב לפחות מסוכן בגלל גודל סיבים גדול יחסית שיותר קשה לשאוף. הוא גם ממוגן בתוך הצמנט ולא נוטה להתפזר לאוויר. גם אם שוברים אותו, כמות הסיבים המשתחררת אינה מהווה סיכון ממשי. לא ההיתי אפילו טורח עם רופא תעסוקתי במקרה שלך (שגם לא יהיה לו מה לעשות או להמליץ בכל מקרה). מזולטליומה מתפתחת באופן מאד איטי רק לאחר 20 עד 50 שנה לאחר החשיפה. הכי חשוב זה להמנע מעישון, בלי קשר לאסבסט...
הרבה בריאות
תפנה לרופא המשפחה והוא כבר יפנה אותך ככל הנראה למומחה למחלות ריאה. למיטב ידיעתי, רופא משפחה לא יכול להסתמך את צילומים שנעשו במרפאה פרטית או בחול שלא הופנית לשם דרכו. אז יש סיכוי שהוא קודם יפנה אותך ל CT בקרינה נמוכה כאן בארץ ולאחר מכן בהתאם לתוצאות הוא ישקול להפנות למרפאת ריאה. לעיתים יש טעויות ויתכן שלא מדובר כלל בגידול אלא הצתלקות בעקבות זיהום ישן או דלקת ריאות. בכלל, האם יש לך סיבה לחשוב בגידול בריאה? בן\בת כמה אתה? מעשן כבר לשעבר? גידולי ריאה אצל לא מעשנים זה דבר יחסית נדיר וכאשר זה קורה זה ב 75%מהמקרים על רקע גנטי לרוב אצל נשים צעירות עד גיל 40.
ראשית אני לא רופא, אלא סטודנט לרפואה. אונקולוגיה היא לא ממש ההתמחות שלי, אך את המושגים המוזכרים בפענוח אני מכיר. ראשית, לצערי אין לי ממש תשובה אופטימית. מדובר בחולה בגיל מתקדם עם סרטם ריאות תאים קטנים הכולל אזורים נקרוטיים (מתים) וסוג הסרטן הוא קצינומה מסוג NEUROENDOCRINE (מערב תאי עצב ומערכת הורמונאלית במילים פשוטות). למרות שלפי התשובה CgA חיובי, מה שמאפשר לשקול טיפול אמיונותרפי, הפרוגנוזה במקרים הללו לא טובה במיוחד, בעיקר לאור גילה של החולה. הגידול הזה ברוב המקרים מאד אגרסיבי. הטיפולים מתמקדים בהאטה של הגידול תוך הקלה על החולה. יש טיפולים חדשים שאפשר לשקול, אבל קשה לי להאמין שאונקולוג יפנה לטיפולים אגרסיביים בהתחשב בגיל החולה.אין מה לעשות, לעישון כבד יש מחיר וגיל 82 זה גיל מכובד, גם במושגים של היום. בכל מקרה, אני בטוח שלאונקולוג יהיה עוד מה להוסיף.המון בריאות, ומקווה שלפחות הדור אתם תבחרו באורך חיים בריא ללא עישון.חג שמח
דן.