אימי חולה בסרטן ריאות תאים לא קטנים דרגה 4
לפני כ6 חודשים אחרי שהכימו הפסיק לעבוד התחילה טיפול חמלה באופדיבו שעבד מצויין גם ברמה הרפואית, הגידול נסג, וגם ברמת ההרגשה
ב pet-ct האחרון הגידול המשיך לסגת ברוב המקומות אבל בקיבה נדגמה גרורה חדשה או גרורה שגדלה (היו אינדיקציות לגרורה גם בבדיקה הקודמת אבל הרבה יותר חלשות)
האם זה אומר בהכרח שנוצרה מוטציה שאופדיבו ומערכת החיסון לא מתמודדים איתה?
האם יש מה לעשות?
תודה
איך מתקדמים הניסויים באופדיבו ו/או קיטרודה כטיפול קו ראשון לבד או משולב עם כימי?
מתי צפויות תוצאות?
אמא שלי עם סרטן דרגה 4 התחילה טיפולים באלמיטה לפני מספר חדשים
בהתחלה מצבה היה מאד ירוד והתחילו עם אחוז מאד נמוך 40 אחוז
למרבה הפלא היא הגיבה מצויין בכל המדדים
מאז היא קיבלה ארבעה טיפולים נוספים כאשר כל פעם מעלים את אחוז החומר, פעם אחרונה 70 אחוז
היא ממשיכה להגיב טוב אבל קשה לה אחרי הטיפולים
השאלה היא למה להעלות אחוז החומר אם מגיבה מצויין לאחוז נמוך? לא עדיף להישאר באחוז נמוך עם פחות תופעות לואי?
התשובה הרפואית/ממסדית/מדעית ברורה
ברמה הלוגית, אולי אני מקדים את המאוחר אבל נראה שאם תרופה עובדת בקו שני והיא מבוססת על מערכת החיסון של הגוף שנפגעת בטיפולי הקו הראשון,.יש סיכוי יותר מסביר שהיא תעבוד טוב יותר.בקו ראשון.
אני יודע שיש לא מעט ניסויים קליניים בנושא ושיש אנשים שהביאו את התרופות באופן פרטי. האם אין תוצאות ראשוניות, גם אם לא פורמליות?
סליחה שאני מתעקש אבל במקרה הספציפי של אמא שלי זה נראה כמו אופציה יחידה שנשארה.
התשובה ברורה אבל אני רוצה לחדד את השאלה
אני לא שואל מה התועלת של הבדיקה מעבר לבדיקה של ביופסיה אלה כמה בדיקת דם אמינה בהשוואה לבדיקה של הביופסיה.
אני יודע שהיא נחשבת לפחות מדויקת אבל האם פחות זה כמעט אותו דבר או הרבה פחות?
האם יש סיבה (מעבר למחיר האסטרונומי) שלא להשתמש בתרופות האמוניטרפיות כמה שיותר מוקדם ולא לחכות לתוצאות הכימו?
בעיקר שהסרטן במצב מאד מתקדם ומצב החולה ירוד?
אימי חולה בסרטן ריאות דרגה 4
עשינו דרך אונקוטסט בדיקת מיפוי לביופסיה - Gene Tissue Panel 203
לצערנו בשל איכות ירודה של החומר הבדיקה נכשלה
הציעו לנו מאונקוטסט לעשות במקום, בדיקה המבוססת על דם Gene Liquid Panel 70
האם הבדיקה הזאת אמינה?
אופציה שניינ היא לעשות ביופסיה נוספת, אבל הבנו שלא כ"כ מומלץ בשלב זה