שלום רב,
אני בן 69. PSA אחרון 5.77 (10/2017). בשנת 2013 - 2.82 ומאז עלייה מתונה.
בדקת TRUS ערמונית בגודל 22 ממצא היפו מימין ללא פריצת (גבולות שמורים בתוך ומחוץ לערמונית).
תוצאות ביופסיה:
גליסון 3+4 ב- 5/6 גלילים מימין בשיעורים בינוניים. ISUP group 2.
גליסון 3+3 ב- 5/6 גלילים משמאלבשיעורים נמוכים יחסית. ISUP group 1.
PET PSMA תקין למעט קליטה חלשה בשני ציד הערמונית.
אני לא מעוניין בניתוח למרות שאפשרות זו הוצעה לי בעיקר בגלל נושא הקטטר.
נשארו האופציות של קרינה חיצונית או ברכיתרפיה. כאשר ההחלטה הסופית תתקבל בפגישה במכון הקרינה אולם יש פחות סיכוי לברכיתרפיה בגלל גליסון 3+4. כך לפי האורלוג המטפל. מה דעתך בנושא?
והיה ולאחר תקופה כלשהי תהיה הישנות איזה טיפול ניתן לבצע אחרי הקרנות? הבנתי שניתוח לא יהיה אפשרי.
אני עתיד להיות מטופל בביה"ח תה"ש. ראיתי שמתנהלים כיום ניסויים ביחס למספר טיפולי הקרינה בסרטן הערמונית. כ- 8 שבועות (הטיפול הסטנדרטי) למול טיפולים קצרים יותר. דעתך?
תודה מראש!!.
בן 69 בריא בדר"כ למעט יתר לחץ דם מאוזן.
בשל עליית psa מ-2 ל-5 (במשך 4 שנים) וללא תסמינים גופניים בוצע trus. בבדיקה רקטלית גוש לא נמוש ולא נמצא כל ממצא חריג. ב- trus גבולות שמורים (בתוך הערמונית ומחוצה לה) וכן ללא פריצה. ערמונית בגודל 22.
בתוצאות הביופסיה:משני צידי הערמונית 5 מתוך 6 גלילים נגועים.צד ימין גליסון 7 (3+4) בשיעורים בינוניים לדברי הרופא.צד שמאל גליסון 6 (3+3) בשיעורים נמוכים לדברי הרופא.הרופא הציע לי 3 אופציות שיכולות להיות רלוונטיות למצבי: ניתוח, קרינה חיצונית וקרינה פנימית. לפני כן שלח אותי לבצע מיפוי PSMA.
שאלותיי:
מה ניתן לאמר על מצבי?
מה הסיכוי בנתונים (בין היתר שאין פריצת קופסית, מדד הגליסון, גוש לא נמוש בבדיקה רקטלית וללא תסמינים גופניים) שציינתי לפיזור גרורתי מרוחק?
יש עדיפות לאחת מ-3 השיטות במצב כמו שלי? התרשמתי מהסבר הרופא ש-3 השיטות טובות למצבי.
לדעת הרופא לא כדאי במצב שלי לבצע "מעקב אקטיבי". כמו-כן, הרופא ציין שאין דחיפות בקבלת החלטה לגבי איזה טיפול היינו מעוניינים ואנחנו יכולים "לקחת" חודש - חודשיים ולהחליט.
תודה.